Una dintre cele mai dinamice banci din sistem, ING Bank, si-a anuntat ieri rezultatele financiare pe 2016, iar Euroins a iesit din procedura de redresare financiara. Iata care au fost cele mai importante evenimente ale zilei de 8 martie in sfera economica.

ING Bank si-a raportat profitul pe 2016

Banca olandeza aflata in top 7 in Romania a inregistrat in 2016 un profit net de 474 mil. lei, cu 42% mai mare decat in 2015, cresterea fiind influentata de vanzarea participatiei la Visa Europe. In ceea ce priveste creditarea, banca a inregistrat o crestere cu 22%, in timp ce piata a fost relativ stabila (+1%).

ING Romania a ajuns la 1 milion de clienti individuali activi, pe parcursul anului 2016 reusind sa atraga 270.000 de clienti noi, cu 21% mai mult fata de 2015. Din cei 1 milion de clienti individuali, peste 500.000 isi incaseaza salariul la ING. In ceea ce priveste segmentul IMM, ING a depasit un prag, acela de 10.000 de clienti, cu 23% mai mult decat in 2015.

Euroins iese din procedura de redresare financiara

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, in cadrul celei mai recente sedinte, inchiderea procedurii de redresare financiara pe baza de plan a societatii Euroins Romania, ca urmare a restabilirii situatiei financiare a societatii, potrivit autoritatii. ASF a decis in cazul Euroins declansarea procedurii de redresare financiara in octombrie 2015, dupa ce a constatat nereguli in cazul societatii cu actionariat bulgar cu privire la activitatea de asigurare RCA.

Aflata sub supraveghere financiara, Euroins a realizat masurile asumate in planul de redresare, existand premize pozitive legate de finalizarea procedurii, arata recent ASF. Autoritatea a decis in cazul Euroins declansarea procedurii de redresare financiara in octombrie 2015.

Citeste si:
Zboruri anulate spre Iran si Irak de teama atacurilor cu rachete
Mai multe companii aviatice...

Programatorii cu studii medii vor beneficia si ei de scutirea de impozit

Ministrul Comunicatiilor, Augustin Jianu, a anuntat, miercuri, la inceputul sedintei Executivului, ca Ministerul pe care il conduce lucreaza la finalizarea ordinului care va permite scutirea de la impozitul pe venit pentru programatorii din IT cu studii medii. Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale a spus ca, dintr-o eroare, Guvernul Ciolos a exclus programatorii din sectorul outsourcing de la scutirea impozitului pe venit.

Din 2018 cresc salariile in sistemul sanitar

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, miercuri, in debutul sedintei Executivului, ca, potrivit Legii salarizarii unitare pe care urmeaza sa o trimita in Parlament in cateva saptamani, nu vor mai exista clase de salarizare ca pana acum, ci vor fi facute departajari pe functii, grade si gradatii. Ministrul a spus ca in 2018 primii carora le vor creste salariile in totalitate sunt cei din sistemul sanitar, ceilalti bugetari urmand sa beneficieze de aceste cresteri gradual, in urmatorii patru ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Petrecere ca inainte de criza pe bursa romaneasca