Industria si constructiile devin din ce in ce mai vulnerabile, iar statisticile centralizate de CITR arata ca din aceste sectoare provin deja 54% si, respectiv, 15% din totalul activelor imobilizate ale companiilor cu cereri de insolventa inregistrate anul acesta.

Toti bugetarii vor avea in sporuri un voucher de vacanta si doua norme de hrana

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, dupa intalnirea cu sindicatele din educatie, ca deocamdata nu exista o concluzie in urma negocierilor, pentru ca s-a stabilit sa continue discutiile si saptamana viitoare. Lia Olguta Vasilescu a spus ca trebuie ca, in final, toate sumele sa se incadreze in anvelopa salariala de 32 de miliarde de lei, precizand ca toti bugetarii vor avea in sporuri un voucher de vacanta si doua norme de hrana si ca va fi o distributie corecta a sporurilor, nu ca pana acum. cand sefi luau sporuri foarte mari fata de restul angajatilor.

Industria si constructiile, cel mai ridicat risc de insolventa in 2017

Industria si constructiile devin din ce in ce mai vulnerabile, iar statisticile centralizate de CITR arata ca din aceste sectoare provin deja 54% si, respectiv, 15% din totalul activelor imobilizate ale companiilor cu cereri de insolventa inregistrate anul acesta.

La finalul lunii februarie, 120 de companii, fiecare cu active de peste un milion de euro, aveau deja cereri de insolventa pe rolul instantelor. Numarul cumulat al angajatilor acestor societati se ridica la 20.000, iar cifrele lor de afaceri insumeaza peste 1,5 miliarde de euro. Dintre acestea, majoritatea activeaza in industrie, arata o analiza CITR.

Ciolos va lansa o organizatie neguvernamentala cu obiective politice

Fostul premier Dacian Ciolos a declarat ca organizatia neguvernamentala pe care o va lansa alaturi de membri ai Guvernului pe care l-a condus ia in calcul “foarte serios inclusiv un proiect politic nou, o miscare politica sau un partid politic”.

Fostul premier a vorbit despre obiectivele organizatiei neguvernamentale pe careo va lansa: “E o organizatie neguvernamentala cu obiective politice, in masura in care politica inseamna sa fi preocupat de viata cetatii, de ceea ce se intampla in societate. As vrea in primul rand si am vrea in primul rand, pentru ca vor fi parte a acestei asociatii, in momentul in care o vom lansa, mai multi dintre membrii fostului Guvern, la nivele diferite, as vrea sa continuam sa lucram pe anumite proiecte pe care le-am inceput cat am fost la guvernare si care noua ni se par importante ca ele sa fie implementate si in domeniul economic, si in domeniul social, in domeniul educatiei, in domeniul sanatatii si asa mai departe”, conform News.ro.

BERD aloca 25 mil. euro in expansiunea retelei de magazine Profi

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va sustine expansiunea retelei de supermarket-uri Profi, printr-o investitie de capital de 25 milioane de euro in compania care detine lantul de retail, Profi Rom Food, a anuntat banca.

Profi detine 523 de magazine in peste 272 localitati din Romania, fiind cea mai extinsa retea de retail din tara. Finantarea BERD va sprijini extinderea retelei de magazine, in special in orasele mai mici din tara, scrie News.ro.

Daniel Guzu, aproape de un nou exit

Antreprenorul roman Daniel Guzu se afla in discutii cu mai multi cumparatori pentru al doilea exit pe care se pregateste sa il faca din domeniul constructiilor.

Dupa vanzarea cu succes a Fabryo in anul 2009, Daniel Guzu a infiintat in anul 2010 brandul Duraziv, specializat in productia de adezivi, mortare si vopsele, un business care la finalul anului trecut s-a ridicat la circa 20 de milioane de euro.

TVA zero la achizitia de locuinte incalca reglementarile europene

Legea propusa de presedintele PSD, Liviu Dragnea, in ideea aplicarii unei cote de TVA de 0% pentru "livrarea locuintelor, inclusiv a terenului pe care sunt construite, catre persoane fizice", in scopul "facilitarii accesului populatiei la o locuinta fara suportarea TVA", incalca Directiva europeana 2006/112 care reglementeaza sistemul comun al taxei pe valoarea adaugata. Potrivit acesteia, statele membre pot aplica cel mult doua cote reduse de TVA si acestea nu pot fi mai mici de 5%.

Pe piata rezidentiala din Romania se aplica deja o cota redusa de TVA, in valoare de 5%, la cumpararea unei locuinte nou-construite - de aceasta facilitate un cumparator poate beneficia insa doar o data si doar pentru un imobil cu un pret de pana la 450.000 de lei (adica aproximativ 100.000 de euro). Pentru restul tranzactiilor, se aplica cota normala de TVA, de 19%.

Specialistii din domeniul medical solicita la angajare salarii cu 15% mai mari

Specialistii din domeniul medical solicita la interviul de angajare salarii cu 15% mai mari fata cat pot oferi angajatorii din sistemul privat, o arata un studiu efectuat la inceputul anului 2017 de MEDIjobs, cea mai mare platforma de recrutare in domeniul medical din Romania.

Datele arata ca, in momentul in care isi negociaza salariul, un medic specialist roman solicita in medie o suma cu 33% mai mare decat bugetul alocat de catre angajator. Una din cauzele acestui decalaj o reprezinta lipsa candidatilor in anumite specializari, precum si distributia lor inegala pe teritoriul Romaniei. Cea mai mare parte a medicilor specialisti aleg sa profeseze in principalele orase ale tarii, din motive care tin de stilul de viata, a cazuisticii complexe intalnite la pacienti si a oportunitatilor de dezvoltare profesionala.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri