Pentru primul tur al algerilor prezidentiale, principalii candidati s-ar bucura de urmatoarele intentii de vot, potrivit unui sondaj (OpinionWay / Les Echos) din 10 martie: Marine Le Pen (extrema dreapta, 26%), Emmanuel Macron (centrist, 26%), Francois Fillon (conservator, 20%), Benoit Hamon (socialist, 14%), Jean-Luc Melenchon (extrema stanga, 11%). Emmanuel Macron ar invinge in al doila tur pe Marine Le Pen, cu o pondere de 64% din intentiile de vot.

Astfel, incertitudinea legata de alegerile legislative apare in contextul in care candidatii favoriti sa preia functia de presedinte nu apartin partidelor traditional aflate la putere in Franta. Trebuie mentionat ca sistemul politic francez este doar aparent bipolar. Dreapta nu exista propriu-zis, iar partidele de centru au inclinatii, de asemenea, socialiste.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont