Bancile incep sa fie ingrijorate de riscurile din sectorul imobiliar din Europa si restul lumii, reducand creditarea acestuia pentru prima oara din 2011, potrivit unui raport al firmei de consultanta Cushman& Wakefield, transmite Bloomberg.

O companie romaneasca din trei va face angajari

Aproape o treime dintre angajatorii din Romania anticipeaza o crestere a numarului de angajati in al doilea trimestru din acest an, in timp ce doar 7% dintre reprezentantii companiilor prevad o scadere a personalului, potrivit unui studiu al grupului de resurse umane ManpowerGroup.

Cererea mai mare de forta de munca este in Transilvania, in judetele dezvoltate si dinamice precum Cluj, Sibiu si Brasov, in timp ce Moldova si Oltenia au cea mai slaba oferta de locuri de munca.

In raportul anterior, cu previziuni de angajare pentru primul trimestru din 2017, doar 19% dintre angajatorii intervievati din Romania prevedeau cresteri ale numarului total de angajati, iar 13% indicau reduceri. In raportul actual, situatia pe piata fortei de munca arata o imbunatatire sensibila, potrivit News.ro.

Bancile incep sa reduca finantarea proiectelor imobiliare din Europa, pentru prima oara in ultimii sase ani

Bancile incep sa fie ingrijorate de riscurile din sectorul imobiliar din Europa si restul lumii, reducand creditarea acestuia pentru prima oara din 2011, potrivit unui raport al firmei de consultanta Cushman& Wakefield, transmite Bloomberg.

Institutiile financiare sunt mai putin dispuse sa ofere finantare, mai ales pentru cele mai riscante proprietati, se arata in raport, conform News.ro.

Un total de 435 de miliarde de dolari obtinuti prin emisiuni de obligatiuni si actiuni sunt la dispozitie pentru investitii in proprietati imobiliale comerciale, cu 2% sub nivelul de anul trecut. Pentru prima oara emisiunile de titluri pentru investitii imobiliare din Americi sunt mai mari decat cele pentru regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa, ca efect al parecierii dolarului.

Bucurestenii vor plati pentru apa si canalizare cu 7 bani/mc mai mult de la 1 aprilie

Tariful pentru apa si canalizare va creste cu 7 bani pe metru cub de la 1 aprilie in Capitala, ca urmare a schimbarii structurii tarifare, a declarat directorul general adjunct al Apa Nova Bucuresti, Epsica Chiru, la finalul unei conferinte de presa in care a dat de mai multe ori asigurari ca tarifele companiei raman neschimbate. Tariful combinat de apa si canalizare va creste de la 5,6 lei pe metru cub, cu TVA inclus, in prezent, la 5,67 de lei pe metru cub, de la 1 aprilie, ceea ce inseamna o majorare cu 1,25%.

Romania, codasa la capitolul natalitate in Uniunea Europeana

Recent declarat “capitala europeana a natalitatii scazute” Bucurestiul se prezinta cu 8,4 copii la mia de locuitori. Acest lucru inseamna ca sunt de doua ori mai putini copii nascuti aici decat in Londra sau Bruxelles. Dintr-un studiu realizat de Oficiul National de statistica rezulta ca tinerii bucuresteni pun pe primul loc cariera si situatia financiara.

Oficiul de Statistica al Uniunii Europene trage un semnal de alarma legat de nivelul scazut de natalitate din Romania si prevad probleme in viitor legate de piata locala a muncii.

PSD, ALDE si UDMR au depus un amendament pentru majorarea cu 30% a indemnizatiilor alesilor locali

Grupurile parlamentare ale PSD, ALDE si UDMR au depus un amendament la proiectul de lege pentru aprobarea OUG 2/2017 privind unele masuri fiscal-bugetare, astfel incat sa beneficieze de majorarea indemnizatiei cu 30% alesii locali, primari, viceprimari, presedinti, precum si vicepresedinti ai consiliilor judetene.

"Grupurile parlamentare ale PSD, ALDE si UDMR au facut propuneri in Comisia pentru munca si protectie sociala astfel incat sa beneficieze de majorarea indemnizatiei cu 30% alesii locali, primari, viceprimari, presedinti, precum si vicepresedinti ai consiliilor judetene. Astfel, printr-un amendament depus la Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.2/2017 privind unele masuri fiscal-bugetare, precum si modificarea si completarea unor acte normative, se prevede majorarea salariilor/indemnizatiilor si pentru personalul care ocupa functii de demnitate publica la nivelul autoritatilor publice locale”, se arata intr-un comunicat semnat de liderul deputatilor PSD, Marcel Ciolacu, potrivit News.ro.

BNR considera ca 11 banci din Romania au importanta sistemica

Banca Nationala a Romaniei (BNR) considera ca 11 banci de pe piata sunt de importanta sistemica si sunt obligate sa constituie amortizoare de capital de 1% din expunerile la risc.

Deciziile au fost luate in cadrul Comitetului National pentru Stabilitate Financiara (CNSF), ultima sedinta avand loc in 10 martie, conform News.ro.

Masinile vor avea stickere de culori diferite in functie de gradul de poluare

Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a declarat ca nu va fi introdusa o noua taxa care sa inlocuiasca taxa de mediu eliminata la 1 februarie, insa va fi creat cadrul legislativ astfel incat autoritatile locale sa poata introduce taxe in zonele aglomerate, daca cred ca este cazul. Ministrul a mai spus ca in perioada urmatoare vor exista stickere de culori diferite pe parbrizele tuturor masinilor, in functie de gradul de poluare, iar acestea se vor da dupa inspectiile tehnice periodice.

Continental face recrutari la Brasov: va angaja 180 de persoane

Continental Brasov va angaja in martie si aprilie peste 180 de persoane intrucat fabrica va ajunge la capacitate maxima si va produce peste 10 milioane de unitati de alimentare cu combustibil pe an, elemente care ajuta la reducerea emisiile de dioxid de carbon (CO2) ale masinilor.

„Echipa noastra are acum 40 de membri si suntem responsabili de partea de asamblare a unitatii de alimentare. Cu 20 de colegi noi, pe care sa-i pregatim pentru acest proces de productie, am completa echipa si am fi mult mai eficienti", a declarat Claudiu Dolhascu, supervizorul uneia dintre liniile de productie.

Bogdan Dragoi, SIF1: Bursa trebuie sa fie "umpluta" cu firme private

Simpla bifare a unor criterii necesare promovarii Romaniei la statutul de piata emergenta nu ar trebui sa fie principala prioritate a Bursei de Valori Bucuresti, in contextul in care, chiar si in conditiile unui scenariu optimist de upgrade, investitorii straini tot nu ar avea in ce actiuni romanesti sa faca plasamente financiare majore, a declarat, in cadrul conferintei The New Market, Bogdan Dragoi, presedinte si director general SIF Banat Crisana.

“Cred ca s-au folosit foarte multe resurse in ultimii concentrandu-ne doar pe criterii impuse de agentii, fapt care ne-a facut sa ne indepartam de ceea ce trebuie sa facem de fapt in piata de capital locala; practic nu mai vedem padurea de copaci”, a mentionat Bogdan Dragoi.

ONU: Lumea se confrunta cu cea mai mare criza umanitara

Coordonatorul umanitar al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), Stephen O’Brien, a declarat ca lumea se confrunta cu cea mai mare criza umanitara dupa 1945 si ca mai mult de 20 de milioane de oameni din patru tari din Africa si Orientul Mijlociu sunt expuse riscului de foame crunta, potrivit NPR.

“Ne aflam intr-un punct critic in istoria noastra. Fara eforturile colective, coordonate global, oamenii pur si simplu vor muri din cauza foametei”, a mentionat Stephen O’Brien, ONU.

Coordonatorul umanitar al ONU a numit aceasta criza cea mai mare din istoria ONU, care a fost fondata in 1945. La cererea Consiliului, pentru combaterea foametei crunte in Yemen, Sudanul de Sud, Somalia si Nigeria de Nord-Est a fost alocata suma de 4,4 miliarde dolari pana in luna iulie.

Turismul dupa Brexit - cum afecteaza schimbarile economice si digitale industria ospitalitatii in 2017

Scenariul iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana va genera probleme de planificare si organizare directorilor executivi din industria ospitalitatii. Marea Britanie ramane in continuare una dintre cele mai vizitate tari din lume, Londra ocupand locul al doilea la nivel global ca destinatie turistica preferata, arata raportul EY Global hospitality insights.

Brexitul va afecta pe termen scurt si mediu perspectivele din sectorul ospitalitatii si de agrement. Deprecierea valutara impinge in sus inflatia care, combinata cu cresterile salariale modeste din ultimii ani, va duce, probabil, la constrangeri asupra veniturilor reale din gospodarii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri