Reprezentantii Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), unul dintre principalii actionari ai BVB, cu o detinere de aproximativ 5%, spun ca nu au luat inca o decizie cu privire la acest aspect, insa cel mai probabil vor vota in functie de un acord comun cu ceilalti actionari importanti ai bursei.

“In principiu vom ajunge la un acord in functie de ce va dori si majoritatea actionarilor; cea mai mare detinere in cadrul BVB ajunge la aproape 9%, asa ca nu cred ca un anumit investitor indiviual va decide soarta CEO-ului. Indiferent daca Ludwik Sobolewski ramane sau nu in functie, acest proces de reformare al pietei trebuie continuat, lucru care nu va fi clar pana cand nu ne apropiem de acea data (n.red. a expirarii mandatului lui Sobolewski)”, a raspuns Jim Turnbull, senior manager capital markets development in cadrul BERD, atunci cand a fost intrebat daca institutia pe care o reprezinta il sustine in continuare pe directorul general al BVB.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont