Romania continua sa fie, de departe, tara membra a Uniunii Europene cu cea mai mare inegalitate intre bogati si saraci, in conditiile in care cei mai prosperi 20% dintre romani au venituri de peste opt ori mai mari decat cei mai saraci 20% dintre locuitorii tarii, arata statisticile publicate de catre oficiul european de statistica, Eurostat, care arata o adancire puternica a inegalitatilor in perioada 2013-2015.

Ministrii care nu au locuinta in Bucuresti vor beneficia de decontarea chiriei in limita a 1.000 euro/luna

Ministrii care nu au locuinte in Bucuresti vor beneficia de decontarea cheltuielilor de cazare in limita unui plafon maxim anual de 55.000 lei, circa 1.000 de euro/luna, pentru folosinta imobilelor din fondul locativ aflat in administrarea RA-APPS, se arata intr-un proiect de hotarare de urgenta. Lia Olguta Vasilescu, Sevil Shaideh si Carmen Dan ar putea beneficia de aceasta masura.

Cel mai mare producator de textile din Romania concentreaza productia in-house la Buzau si serviciile la Urziceni

Grupul Alison Hayes, cel mai mare producator de textile din Romania, anunta reorganizarea proceselor sale de business pe plan local, pentru a imbunatati functiile de productie si logistica, dupa ce saptamana trecuta au anuntat ca vor inchide fabrica de la Urziceni.

In viitor, intreaga capacitate de productie in-house va fi concentrata la fabrica de la Buzau, al carei personal va fi sporit prin transferul partial al angajatilor de la fabrica din Urziceni. La Urziceni, pe de alta parte, compania va concentra operatiunile de cercetare si dezvoltare, financiare, resurse umane, depozitare si logistica, utilizand, astfel, la maximum facilitatile acestui punct de lucru, in scopul pentru care a fost construit initial.

Inegalitatea dintre bogati si saraci din Romania a ajuns, in 2015, la cel mai inalt nivel

Romania continua sa fie, de departe, tara membra a Uniunii Europene cu cea mai mare inegalitate intre bogati si saraci, in conditiile in care cei mai prosperi 20% dintre romani au venituri de peste opt ori mai mari decat cei mai saraci 20% dintre locuitorii tarii, arata statisticile publicate de catre oficiul european de statistica, Eurostat, care arata o adancire puternica a inegalitatilor in perioada 2013-2015.

Inegalitatea dintre bogatii si saracii din Romania s-a adancit continuu incepand din 2010, cand a ajuns la un nivel minim al ultimului deceniu, cu un raport de 6,1 intre veniturile bogatilor si saracilor, potrivit News.ro.

Romanii au alocat circa 280 euro pentru un city break la Praga, Roma sau Lisabona

Numarul romanilor care petrec Pastele in afara granitelor continua sa creasca, in conditiile in care turistii profita de ofertele avantajoase pentru city break-uri in capitalele europene, cele mai cumparate destinatii in acest an fiind Praga, Roma si Lisabona, urmate de Milano si Atena, cu un buget mediu de 280 de euro, arata datele publicate de agentia Paravion.

Cel mai scump pachet vandut de Paravion in preajma sarbatorilor pascale din acest an a costat 1.040 euro de persoana, avand incluse biletele de avion tur-retur, sapte nopti de cazare cu demipensiune la un hotel de patru stele din Amman, Iordania, turul orasului, o excursie in Petra si jeep safari in desert, potrivit News.ro.

Platile digitale au crescut cu 75% in 2016

NETOPIA mobilPay, procesator de plati electronice de pe piata locala, a intermediat in 2016 peste 7 milioane de tranzactii electronice, din care 4,2 milioane online, respectiv 3 milioane prin sms-uri. Compania a inregistrat, astfel, o crestere cu 75% comparativ cu 2015, cand intermediase un total de 4 milioane de plati online si mobile.

Potrivit datelor NETOPIA mobilPay, valoarea integrala a sumelor achitate digital in 2016 a crescut cu aproape 40% comparativ cu anul precedent, cumuland 200 de milioane de euro. In ceea ce priveste valoarea medie achitata per tranzactie online, aceasta a fost de 230 de lei, echivalenta cu cea raportata in 2015. Cu toate acestea, au fost si persoane care au ales sa achite sume record pentru diferite produse, servicii sau taxe si impozite.

BMW vrea software "Made in Romania" pentru masinile autonome

Oficiali ai BMW Group au vizitat Romania pentru a explora noi posiblitati in industria software, pentru a gasi noi parteneri si furnizori, fiind interesati de companii si ingineri romani care sa dezvolte software pentru masinile autonome.

Reprezentanti BMW Group s-au intalnit la Bucuresti cu aproximativ 40 de companii romanesti din industria IT, avand primele discutii in vederea identificarii unor potentiale oportunitati de colaborare.

"Software-ul este in prezent mai important decat in trecut si va fi un element care va face diferenta intre produsele noastre si cele ale competitorilor”, a declarat Joachim Goldbach, Vice President Purchasing, QMP Informations- und Communicationelectronics, ConnectedDrive BMW.

Regina Marii Britanii a promulgat legea pentru Brexit

Regina Elisabeth a II-a a Marii Britanii a promulgat oficial, joi, legea care ii va permite premierului Theresa May sa activeze Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, care va da startul oficial negocierilor pentru iesirea tarii din Uniunea Europeana, relateaza Reuters.

Parlamentul Marii Britanii a aprobat luni, fara niciun amendament, legislatia pentru declansarea Brexit, potrivit News.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri