In 2016, principalul motor al economiei a fost consumul, iar analistii economici estimeaza ca acesta va incetini, in timp ce preturile vor creste. Guvernul a estimat o crestere de 5% pentru economia romaneasca in 2017, insa Banca Mondiala avertizeaza ca acest obiectiv ar putea fi prea optimist si estimeaza un avans al economiei de doar 3,4%.

4 trenduri economice importante pentru Romania in 2017

In 2016, principalul motor al economiei a fost consumul, iar analistii economici estimeaza ca acesta va incetini, in timp ce preturile vor creste. Guvernul a estimat o crestere de 5% pentru economia romaneasca in 2017, insa Banca Mondiala avertizeaza ca acest obiectiv ar putea fi prea optimist si estimeaza un avans al economiei de doar 3,4%. Cu toate acestea, cresterea economica se mentine deasupra mediei Uniunii Europene, motiv pentru care 2017 ar putea fi un an cel putin la fel de bun ca 2016.

Romania, in topul celor mai scumpe piete rezidentiale

Romania a urcat 16 locuri in topul tarilor cu cresteri de preturi ale locuintelor, ocupand pozitia a 15-a, reiese din raportul Knight Frank Global House Index.

Intr-o realitate atat de incerta din punct de vedere politic si economic, 2016 a fost, totusi, un an in care au crescut pietele rezidentiale, dar s-au si schimbat semnificativ clasamentele in ceea ce priveste performanta locuintelor de clasa medie din lume.

Conform datelor companiei de consultanta imobiliara Knight Frank, Romania se situeaza pe pozitia a 15-a in top, cu o crestere de 7,8% a preturilor la locuinte in ultimul an, in timp ce evolutia din ultimele 6 luni arata o crestere de 2,6%.

Directorii financiari din Romania, printre cei mai optimisti din regiune privind cresterea economica

Directorii financiari ai marilor companii din Romania, desi printre cei mai optimisti din regiune cu privire la cresterea economica din acest an, sunt mult mai pesimisti decat guvernantii. Acestia se astepata la o crestere economica de 2,6% in 2017, in timp ce Guvernul mizeaza pe un avans al PIB de doua ori mai mare, de 5,2%.

Dintr-un studiul realizat de compania de consultanta Deloitte reiese ca 70% dintre directorii financiari romani chestionati se asteapta la venituri in crestere in acest an, insa raman precauti si reticenti in asumarea riscurilor.

Rata de ocupare a hotelurilor din Bucuresti a crescut de doua ori mai mult decat in Praga sau Varsovia

Hotelurile din Bucuresti au inregistrat, in 2016, un avans al ratei de ocupare de 4,7%, fata de anul anterior, o rata de crestere de aproape doua ori mai mare decat in Praga sau Varsovia. In plus, tariful s-a majorat cu 5,8%, potrivit unui raport publicat de firma de consultanta Cushman & Wakefield.

Un numar mai mare de turisti a ales in 2016 destinatii din Europa centrala si de est, astfel ca rata de ocupare a revenit sau chiar a depasit nivelurile de dinaintea crizei, ajungand la o medie de 72%, fata de 69% in perioada crizei. Bucurestiul a avut o rata de crestere a ratei de ocupare aproape dubla fata de alte capitale din regiune, considera un broker senior din cadrul Cushman & Wakefield, Marius Grigorica, potrivit News.ro.

Examenul de bacalaureat se schimba in 2018

Examenul de bacalaureat se schimba in 2018. Modificarile sunt legate de structura subiectelor la disciplina Limba si literatura romana, iar simularea sustinuta de elevii de clasa a IX-a in 2017 va fi realizata pe baza acestor noi tipuri de subiecte pentru Bacalaureat.

Examenul de bacalaureat din 2018 va avea modificari substantiale, apreciate de specialisti ca fiind binevenite. Presedintele Consiliului National al Elevilor a confirmat faptul ca se va aplica noul model, ceea ce inseamna ca Bacalaureatul va oferi o noua perspectiva asupra literaturii romane, dar si a modului de analiza si de interpretare a textului, potrivit News.ro.

Premierul Theresa May va declansa pe 29 martie iesirea Marii Britanii din UE

Reprezentantul Permanent al Marii Britanii l-a informat pe presedintele Consiliului European, Donald Tusk, ca premierul Theresa May va invoca pe 29 martie articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, declansand procesul formal de iesire a tarii din Uniunea Europeana, potrivit purtatorului de cuvant de pe Downing Street, transmite Reuters.

Audi dezvolta un model electric care sa rivalizeze cu BMW i3

Segmentul modelelor electrice se dezvolta din ce in ce mai mult in ultimii ani, si asta si datorita unei rivalitati de zile mari dintre marii producatori auto din intreaga lume. Vorbim despre cei de la Audi si despre dorinta lor tot mai mare de a nu ramane cu un pas in spate in fata celor de la Mercedes-Benz sau BMW. Iar acest lucru a fost facut public odata cu anuntul oficial in care producatorul german se angaja ca pana in 2020 sa lanseze pe piata trei modele noi electrice.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri