Atat Dallbogg, cat si Euro Insurance DAC, desi opereaza in Romania in baza libertatii de prestare a serviciilor, trebuie sa respecte prevederile legislatiei specifice referitoare la asigurarile de raspundere civila auto obligatorii RCA date de Legea 237/2015, OUG 54/2016 si Norma 39/2016. DallBogg a fost infiintata in anul 2008 ca societate specializata pe domeniul asigurarilor de sanatate, iar din anul 2013 firma activeaza si pe piata asigurarilor generale. Euro Insurance DAC (LeasePlan Insurance) a fost infiintata in anul 1994 ca subsidiara a grupului irlandez LeasePlan Corporation.

Potrivit ASF, DallBogg poate oferi servicii pentru clasa RCA, incepand cu 22 februarie 2017, iar Euro Insurance DAC din 3 martie 2017. Totusi, cele doua companii nu apar pe lista celor 9 societati de asigurare autorizate sa practice asigurari obligatorii de raspundere civila auto RCA de pe site-ul ASF. Pe langa cele deja consacrate, in respectiva ista gasim si un nume nou insa: Grawe Asigurari, care a primit inca din 2016 licenta RCA de la ASF, dar problemele curente si plafonarea tarifelor RCA din piata de profil au determinat managementul companiei de asigurari sa amane startul subscrierilor.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont