eBay cauta parteneriate in Romania: Ilya Kretov, general manager pentru Rusia si tarile emergente la eBay, participa la ecomTEAM pentru a depista "de la fata locului" oportunitatile de dezvoltare ale companiei pe piata locala.

Unul dintre scopurile vizitei sale in Romania este acela de a depista "de la fata locului" oportunitatile de dezvoltare ale eBay pe piata locala. Acesta a mai spus ca nu exclude un dialog deschis cu eMag, principalul jucator de pe piata locala, dar si cu seful Postei Romane, pentru potentiale colaborari.

"Daca as putea face rapid o schimbare, de care sa beneficieze si eBay, ar fi sa existe o mai mare indrazneala si o mai mare deschidere a companiilor romanesti catre livrarea internationala. Doar 2% din IMM-urile romanesti livreaza transfrontalier, media europeana fiind de 8%", a declarat Ilya Kretov pentru wall-street.ro.

Copiii de pana la 3 ani, scutiti de la plata intretinerii

Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari care prevede exceptarea copiilor minori cu varsta de pana la 3 ani de la plata cheltuielilor de intretinere ale locuintei pin intermediul asociatiei de proprietare a fost adoptat marti, de Camera Deputatilor, cu 269 de voturi „pentru”.

De asemenea, se prevede modificarea articolului 49 din lege, in sensul majorarii termenului de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari de la maximum 20 de zile la maximum 30 de zile.

Romania, pe ultimul loc la performanta sistemului sanitar

Consilierul de stat la departamentul Sanatate Publica al Administratiei Prezidentiale,Diana Paun, a prezentat in cadrul unei conferinte studiul Euro Health Consumer Index 2016, in care Romania se claseaza pe ultimul loc din cele 35 de tari europene analizate. Romania a inregistrat 527 de puncte in 2016, fiind in scadere cu 30 de puncte fata de scorul din 2015.

Euro Health Consumer Index este un sistem de cuantificare a performantelor sistemelor sanitare din 35 de tari, care are la baza statistici publice, sondaje asupra pacientilor si o serie de cercetari independente realizate de catre Health Consumer Powerhouse. Indexul se bazeaza pe un grup de 49 de indicatori impartiti in 6 arii principale, respectiv drepturile si informarea pacientului, accesibilitatea, rezultatele, gama de servicii oferite si expunerea lor, preventia si politica medicamentului.

Pasajul de la Piata Sudului ar putea fi gata dupa Paste

Pasajul de la Piata Sudului din Capitala, unde lucrarile au inceput in mai 2014, ar putea fi gata imediat dupa Paste, a declarat, marti, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

”Imi doresc ca imediat dupa sarbatorile pascale sa va invit la inaugurare. Recunosc, am o dezamagire pentru faptul ca reprezentantii constructorului, care este o asociere de firme, mi-au garantat ca in saptamana de martisor si de 8 martie mergem impreuna sa inauguram. Este o intarziere, dar care nu ni se poate imputa. Haideti sa le mai dam o sansa si imediat dupa sarbatorile pascale sa va invitam la inaugurare. Nu mai vreau sa va spun in ce situatie am gasit Pasajul Piata Sudului. Nu se mai lucra, acel Dorel pe care il stim noi era la tot pasul. Platile nu mai erau facute din luna octombrie si, practic, am repornit motoarele si pe acest santier", a afirmat Gabriela Firea.

Ministrul pentru Antreprenoriat promite simplificarea procedurilor pentru participarea Romaniei la targuri internationale

Ministrul pentru Antreprenoriat vrea sa modifice legislatia cu privire la atribuirea contractelor de organizare a participarii Romaniei la targurile internationale, avand in vedere ca procedurile sunt foarte greoaie.

Participarea firmelor romanesti la targurile internationale este ingreunata de cadrul legal greoi cu privire la atribuirea contractului de organizare pentru fiecare eveniment in parte. Insa, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, promite simplificarea acestor proceduri.

In opinia sa, cadrul de achizitii publice este total nepotrivit pentru participarea la targurile internationale, avand in vedere ca procedura de atribuire a contractului dureaza foarte mult iar uneori, intre evenimente, sunt doar cateva zile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri