Patru deputati social-democrati au pus in dezbatere publica o propunere legislativa pentru modificarea Legii 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referedumului, care prevede ca nu se poate consulta poporul daca textul propus pentru a fi supus referendumului tine de competenta exclusiva a Parlamentului.

Proiect de lege: drepturile presedintelui privind organizarea unui referendum ar putea fi limitate

Patru deputati social-democrati au pus in dezbatere publica o propunere legislativa pentru modificarea Legii 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referedumului, care prevede ca nu se poate consulta poporul daca textul propus pentru a fi supus referendumului tine de competenta exclusiva a Parlamentului. De asemenea, presedintele Romaniei poate cere poporului sa isi exprime vointa prin referendum cu privire la probleme de interes national, iar rezultatul acestuia este consultativ.

Atac armat la Londra: Theresa May a fost evacuata de urgenta din Parlament

Un ofiter de politie a fost injunghiat in timpul incidentul armat de la Palatul Westminster, sediul Parlamentului britanic. Atacatorul a fost impuscat de politisti. De asemenea, premierul britanic Theresa May a fost evacuata de urgenta din Parlament si dusa intr-un loc sigur.

Pretul medicamentelor al caror patent a expirat va fi redus cu 35%

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a anuntat ca in sedinta Guvernului a fost abrogata Hotararea pentru adoptarea metodologiei privind modul de calcul si procedura de avizare si aprobare a preturilor maximale ale medicamentelor de uz uman, precizand ca vineri urmeaza sa semneze ordinul de ministru care stabileste metodologia de calcul al pretului pentru acestea.

Florian Bodog a spus ca pretul medicamentelor al caror patent a expirat va fi redus cu 35%, decizie convenita cu premierul si cu reprezentantii cu cele trei asociatii ale producatorilor, distribuitorilor si importatorilor de medicamente, potrivit News.ro.

Valoarea fuziunilor si achizitiilor din Romania a crescut cu 17% in 2016

Valoarea fuziunilor si achizitiilor din Romania a crescut cu 17% in 2016 fata de anul anterior, depasind 3,6 miliarde de euro, potrivit unei analize efectuate de firma de audit si consultanta PwC Romania. In plus, tendinta de crestere se va mentine si in acest an, pe fondul consolidarii unor sectoare ale economie.

Valoarea totala a fuziunilor si achizitiilor din Romania a crescut cu 17% in 2016 fata de anul anterior, depasind 3,6 miliarde de euro, iar tendinta de crestere se va mentine si in acest an, pe fondul consolidarii unor sectoare ale economiei, potrivit unei analize efectuate de firma de audit si consultanta PwC Romania.

SRI vine cu locuri de munca la targul de joburi Angajatori de Top

Serviciul Roman de Informatii (SRI) scoate la concurs mai multe posturi, care vor fi prezentate in cadrul targului de joburi Angajatori de Top din Bucuresti, care va avea loc vineri si sambata.

Institutie a statului roman responsabila de culegerea si valorificarea informatiilor privind securitatea nationala, SRI va avea deschise o serie de oportunitati de cariera in domenii diverse. Cateva dintre aceste oportunitati pe care SRI le va prezenta in cadrul targului de joburi se refera la posturi in domeniile: informatii-operatiuni, analiza de intelligence, IT&C, limbi straine, psihologie, juridic, antiterorism.

Uber vrea parteneriate cu autoritatile locale din Romania

Uber a implinit 2 ani in Romania. Am vorbit cu Nicoleta Schroeder, general manager al companiei, despre planurile de viitor si dialogul cu autoritatile.

”Procesul de recrutare, in sine, a fost ca o noua scoala de business pentru mine. Nu stiam foarte multe despre Uber, doar ca il folosisem de cateva ori in State si in Londra. Pe masura ce discutam tot mai mult cu lumea din jur, vedeam ca sunt extrem de pasionati si cu cat a trecut mai mult timp, cu atat mi-am dorit mai mult sa lucrez pentru ei. Revenisem in Romania, pentru ca nu am plecat niciodata in State cu ideea de a ramane, si lucram pe cont propriu. Imi placea asa. Era o reticenta in a lucra din nou pentru o corporatie, de aceea mi-a luat putin mai mult in a ma hotari sa ma reintorc sa lucrez intr-o companie”, spune Nicoleta Schroeder intr-un interviu pentru start-up.ro.

A fost inaugurat primul oras "verde"

Babcock Ranch, o localitate americana in care automobilele se deplaseaza fara sofer, in fata unor case construite in conformitate cu cele mai recente norme ecologice, a unui restaurant cu produse locale si a unei ferme ce foloseste energia solara, este primul oras ”verde” din Statele Unite, inaugurat recent si aflat in cautarea primilor locuitori, informeaza AFP.com.

Erdogan ii avertizeaza pe europeni ca nu vor "mai merge in siguranta pe strazi"

Presedintele Recep Tayyip Erdogan ii ameninta pe europenii din intreaga lume, precizand ca acestia nu vor mai putea sa ”mearga in siguranta pe strazi” daca isi mentin atitudinea din ultimele saptamani in relatie cu Turcia, relateaza Reuters.

”Daca Europa mentine aceasta atitudine, niciun european din aceasta lume nu va mai merge in siguranta pe strazi. Turcia ii cere Europei sa respecte drepturile omului si democratia”, a declarat Erdogan, potrivit News.ro.

ING ar putea plati amenzi mari pentru coruptie si spalare de bani

ING a dezvaluit in raportul anual ca este investigata penal de procuratura olandeza sub suspiciunea de spalare de bani si coruptie, fiind posibil sa plateasca amenzi semnificative, relateaza Reuters.

Un purtator de cuvant al ING a confirmat investigatia, care a fost dezvaluita la pagina 232 din raportului anual al companiei, potrivit News.ro.

Acesta nu a confirmat insa o informatie difuzata de publicatia olandeza Het Financieele Dagblad, potrivit careia investigatia are legatura cu un caz in care procurorii afirma ca a fost platita mita fiicei fostului presedinte al Uzbekistanului, de catre mai multe companii de telecomunicatii, intre care Vimpelcom, care are sediul in Amsterdam. Publicatia a citat un purtator de cuvant al procuratorii olandeze.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri