Compania de asigurari de sanatate private, MediHelp International, a inregistrat in 2016 o valoare a politelor de 3 milioane de euro la nivel international, iar pentru acest an estimeaza o crestere de 35%. Zahal Levy, presedintele si actionarul acestei companii, a relatat pentru wall-street.ro care sunt planurile de extindere ale companiei si care este diferenta dintre abonamentele medicale private si asigurarile de sanatate private.

Compania de asigurari de sanatate MediHelp International este prezenta in Romania, Ungaria, Bulgaria si, in curand, vor fi deschide noi birouri si in Polonia. La momentul actual, procentul asigurarilor private oferite de companie este de 57% pentru persoane fizice, respectiv 43% pentru companii.

“Scopul nostru este sa patrundem si in alte state ale Uniunii Europene, dar asta o vom face pas cu pas, o data ce consolidam pozitia pe care o avem deja pe piata”, a mentionat Zahal Levy, presedinte si actionar al MediHelp International.

MediHelp a fost fondata in 1999, dar operatiunile au fost accelerate cativa ani mai tarziu. Zahal Levy se afla in pozitia de presedinte a companiei de 9 ani si pana in prezent a fost martor la cresterea companiei si la extinderea acesteia pe piete noi.

“Am inceput ca o intreprindere mica ce vindea asigurari Bupa pentru expati. Dupa aceasta experienta, am observat o mare lipsa in ceea ce priveste acoperirea medicala pentru localnici. Spre exemplu, romanii nu aveau parte de ingrijire medicala de calitate in clinicile locale, astfel, incercau sa caute solutii in afara tarii, unde se loveau de costurile inaccesibile. Planurile de asigurare MediHelp sunt menite sa solutioneze aceste probleme, pentru ca pot fi folosite atat local, cat si in restul Europei pentru ingrijire medicala, cu acoperire completa a costurilor”, a relatat presedintele MediHelp Interantional.

Costul planurilor de asigurare medicala poate varia in functie de pachetul de beneficii ales. Spre exemplu, pentru o acoperire medicala intre 500.000 de euro si 1 milion de euro, costul este cuprins intre 2 - 7 euro pe zi de persoana. Pentru o acoperire mai mare, intre 1,5 milioane euro si 3 milioane euro, costul variaza de la 3 la 40 euro pe zi de persoana.

Pentru planurile de asigurare, care pot fi utilizate in Europa, Asia si SUA, in peste 425,000 de clinici, lucreaza in jur de 50 de angajati. Pacientii pot alege dintr-o lista variata de furnizori de servicii medicale, indiferent daca exista un acord cu acestea sau nu. Potrivit MediHelp, politele oferite de companie pot acoperi costuri medicale in cadrul oricarui centru medical din tara sau din strainatate. Cei care au optat pentru o asigurare de sanatate private pot deconta serviciile medicale care sunt incluse in polita de asigurare, tot ceea ce trebuie sa faca este sa ia legatura cu serviciul companiei de customer care.

MediHelp se bucura de o crestere anuala constanta a numarului asiguratilor.

“Avem o rata de loialitate mai mare de 10%, iar portofoliul nostru de clienti multumiti creste in continuare”, a spus Zahal Levy.

Abonamente medicale versus asigurari de sanatate

“In principiu, abonamentele medicale sunt planuri de asigurare la un nivel scazut. Au aceeasi componenta si implica tot o prima fixa si o lista de servicii. Cu toate acestea, abonamentul medical nu include acoperire pentru o mare parte din serviciile complexe, precum tratarea bolilor cronice, medicamente costisitoare, tratament in afara tarii. De asemenea, costurile unor situatii medicale de urgenta din afara tarii de domiciliu nu sunt acoperite. Din acest motiv, consumatorul roman va trebui sa inteleaga importanta investitiei intr-o prima suplimentara, pentru a primi servicii medicale extinse, care nu se limiteaza la o singura clinica”, a explicat presedintele MediHelp.

Incurajeaza statul roman oamenii care-si doresc o asigurare de sanatate privata?

Asigurarile de sanatate private pot fi deductibile in limita a 400 de euro pe an. Cu toate acestea, Zahal Levy sustine ca Romania se afla la un nivel scaut in materie de beneficii fiscale fata de alte tari din Europa, avand in vedere ca rata de deductibilitate in Ungaria este de 1.400 euro pe an.

“Din pacate, statul roman nu se implica foarte mult. Guvernul roman ar trebui sa urmeze exemplul celorlalte state europene si sa acorde avantaje fiscale depline pentru planurile de asigurare medicala. Astfel, ar putea incuraja clientii romani sa investeasca in planurile lor de asigurare si sa apeleze la servicii medicale in clinici private si, de asemenea, ar putea reduce presiunea asupra utilizarii bugetului de stat. Acesta este un „truc” utilizat in toata lumea ca parte a transferului de responsabilitate medicala din sectorul public in cel privat si cred ca e timpul ca Romania sa se alature acestui trend”, a adaugat Zahal Levy.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri