Relatiile economice bilaterale dintre Romania si Germania au crescut si in 2016, Germania ramanand astfel partenerul economic nr. 1 al Romaniei.

Importurile din Germania au insumat anul trecut 13,8 mld. euro (+10,5%), iar exporturile 12,3 mld. euro (+14,6%). In total volumul comercial intre cele doua state a fost de 26,1 mld. euro (+12,4), ceea ce inseamna peste 20% din totalul comertului exterior al Romaniei, tendinta in crestere. Printre cele mai importante grupe de produse in comertul dintre Germania si Romania se numara in mod traditional masini si aparate, echipamente electrice, mijloace si materiale de transport, metale comune.

Circa 7.500 de companii germane, respectiv cu capital german, sunt active in Romania si au peste 250.000 de angajati.

Pe fondul accentuarii lipsei de personal calificat este important, si din punctul de vedere al economiei germane, ca autoritatile din Romania si factorii de decizie sa ia in continuare toate masurile necesare in ce priveste dezvoltarea invatamantului profesional. Dezvoltarea economica poate fi asigurata pe termen lung doar daca se investeste intens in educatie, spun investitorii germani.

„In discutiile noastre cu investitorii germani disponibilitatea personalului calificat este unul din cele mai importante criterii in luarea deciziei investitionale. Acest lucru se refera atat la invatamantul universitar, cat si la invatamantul profesional, care intr-un sistem educational functional sunt complementare,” a declarant Sebastian Metz, director general AHK Romania.

O importanta deosebita o acorda companiile germane de asemenea luptei anticoruptie si mentinerii principiilor statului de drept.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri