Daca in urma cu cativa ani, cand pe piata erau disponibile putine joburi, iar candidati erau cu sutele pentru fiecare pozitie, interviurile se mutasera aproape exclusiv in online sau la telefon, in prezent, numarul mare de locuri de munca disponibile si scaderea cifrei candidatilor duce la o inversare a trendului, iar interviurile fata in fata revin in practicile angajatorilor.

"In anii trecuti a fost un malaxor si o nebunie in domeniul recrutarii, iar, de multe ori, interviurile fiind sustinute doar telefonic, chiar daca durau si o ora. Cumva, datorita faptului ca lucrurile s-au asezat, spre sfarsitul anului trecut, in continuare se cauta oameni, insa am ajuns la o concluzie. Costurile de recrutare sunt foarte mari, iar daca nu ii vedem pe candidati in fata si nu incercam sa vedem motivatiile lor pierdem bani", a explicat Felix Toma.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont