Proiectul legii Preventiei, care prevede scutirea de amenda a unui agent economic in cazul in care o institutie de control descopera deficiente in activitatea acestuia, la prima abatere, a fost publicat spre dezbatere publica de catre Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Cea mai asteptata lege pentru mediul de afaceri, in dezbatere publica

Proiectul legii Preventiei, care prevede scutirea de amenda a unui agent economic in cazul in care o institutie de control descopera deficiente in activitatea acestuia, la prima abatere, a fost publicat spre dezbatere publica de catre Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Potrivit unui comunicat al Ministerului, Legea se bazeaza pe doi piloni, si anume: necesitatea unei bune informari a agentilor economici si crearea cadrului optim de informare a acestora prin mai multe instrumente si identificarea zonei de rezonabilitate in actul de control.

BRD isi ajusteaza strategia pe ipotecare si iese in piata cu un produs cu 15% avans

BRD isi ajusteaza strategia pe ipotecare si iese in piata cu un nou produs, cu avans 15%, prin care vrea sa concureze programul Prima Casa, dar cu o suma acordata de pana la 100.000 euro. Creditul "La Casa Mea" va avea o dobanda usor mai mare decat Prima Casa, calculata pe baza Robor la 3 luni + 2,25%.

Valoarea finantarii care poate fi obtinuta cu ajutorul noului credit este intre 10.000 si 100.000 de euro, echivalent lei, pe maximum 30 de ani, iar avansul minim solicitat este de 15%. Dobanda este calculata folosind formula Robor 3M + 2,25%, produsul fiind adresat exclusiv clientilor care incaseaza sau urmeaza sa incaseze venitul in cont BRD, individual sau in conventie salariala, pe toata durata creditului.

Cei mai activi angajatori in primul trimestru din 2017

Cei mai mari 50 de angajatori din piata locala, in functie de numarul de locuri de munca disponibile, au cautat sa recruteze in total aproape 5.600 de angajati in primul trimestru din 2017, potrivit datelor eJobs. Astfel, cele mai multe joburi au fost scoase la bataie in industrii precum retail, business process outsourcing (BPO), auto, in sectorul farmaceutic, dar si in cel bancar sau de telecomunicatii.

In acest context, romanii aflati in cautarea unui nou loc de munca in primele trei luni ale acestui an au avut la dispozitie aproximativ 700 de joburi noi in companiile de retail clasate in topul primilor 50 cei mai activi angajatori pe eJobs, cele mai multe pozitii fiind deschise in cadrul Lidl (347), Profi (111), Kaufland (79) si Mega Image (78). Un numar similar de joburi au fost disponibile in primul trimestru al acestui an si in companii de business process outsourcing (BPO) precum Accenture, Genpact sau Wipro.

19% dintre companiile din Romania se asteapta la scaderea cifrei de afaceri

Una din cinci companii (19%) din Romania se asteapta in acest an la scaderea cifrei de afaceri, pe fondul incertitudinii politice de la inceputul anului, reiese din studiul publicat de compania de consultanta Valoria.

Doar 28% dintre companii se asteapta la o crestere de 10%-20% a cifrei de afaceri in acest an. Cele mai multe companii (43%) prevad o crestere de 1%-10% a afacerii lor in 2017. Din analiza la nivel de industrii, procentele de crestere prevazute pentru acest palier (1%-10%) sunt foarte diferite. Altfel, 54% dintre companiile din comert spun ca vor avea o astfel de crestere, 46% din industrie/productie, 41% din servicii si doar 33% din IT, potrivit News.ro.

Proiect de lege: un angajator care formeaza un ucenic va primi pe toata perioada calificarii 250 de euro lunar

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, la inceputul sedintei Executivului, ca va fi aprobat un Proiect de lege prin care angajatorilor li se va deconta salariul minim pe economie daca incadreaza ucenici si stagiari, astfel ca un angajator daca accepta sa formeze la locul de munca un ucenic va primi pe toata perioada acestei calificari suma de 250 de euro lunar, impactul bugetar fiind ”nesemnificativ”.

”Proiectul prevede ca un angajator daca accepta sa formeze la locul de munca un ucenic va primi pe toata perioada acestei calificari suma de 250 de euro lunar, practic salariul minim pe economie pentru plata acestiu ucenic. Mai mult decat atat, la sfarsitul acestei calificari el se alege si cu un certificat de ucenicie, ceea ce presupune ca poate sa se angajeze oricand fiind deja format profesional”, a declarat ministrul Muncii, potrivit News.ro.

Gazele se scumpesc in medie pentru populatie de la 1 aprilie

Comitetul de reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei a aprobat in sedinta de joi preturile pentru furnizarea reglementata a gazelor naturale pentru cei 38 de furnizori de gaze naturale, cresterea preturilor platite de populatie fiind in medie cu 2%, de la 1 aprilie.

"La stabilirea preturilor reglementate s-au avut in vedere prevederile metodologiei aprobata prin Ordinul ANRE 182/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, in concordanta cu prevederile OUG 64/2016, potrivit careia, incepand cu 1 aprilie 2017, gazele naturale de provenienta interna se vor vinde pe piata concurentiala, inclusiv pentru clientii casnici, fara stabilirea unui pret de vanzare”, a informat ANRE, potrivit News.ro.

Numarul de autorizatii pentru constructia de locuinte a scazut in februarie

Numarul de autorizatii de constructii pentru cladiri rezidentiale a scazut in ianuarie cu 5,7% fata de aceeasi luna a anului anterior, pana la 2.367, contractia fiind generata mai ales de scaderea cererii in zona Capitalei si in Banat, arata datele publicate de Institutul National de Statistica.

In ianuarie, numarul de autorizatii a crescut cu 9,2% fata de ianuarie 2016, pana la 1.561, potrivit News.ro.

In luna februarie 2017 s-au eliberat 2.367 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, din care 69,2% sunt pentru zona rurala. Cea mai mare crestere a fost observata in zona Moldovei, iar cea mai mare scadere in Bucuresti-Ilfov.

Fondatorul Amazon.com a devenit al doilea cel mai bogat om din lume

Fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, a devenit al doilea cel mai bogat om din lume, dupa cresterea averii sale cu 1,5 miliarde de dolari datorita avansului actiunilor companiei, relateaza Bloomberg.

Cresterea cotatiei actiunilor Amazon.com a avut loc la o zi dupa ce compania de comert electronic a anuntat planurile de achizitie a retailerului online Souq.com, din Dubai, potrivit News.ro.

Jeff Bezos are o avere neta de 75,6 miliarde de dolari, in indicele Bloomberg al miliardarilor, cu 700 de milioane de dolari mai mare comparativ cu cea a miliardarului Warren Buffett si cu 1,3 miliarde de dolari peste cea a lui Amancio Ortega, cel mai bogat european, proprietarul grupului spaniol de retail Inditex.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri