Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu sustine ca Guvernul ia in calcul nationalizarea pensiilor private pentru a acoperi derapajele deficitului bugetar, lucru care ar duce, spune el, la injumatatirea pensiei in anul 2040.

Guvernul discuta nationalizarea pensiilor private pentru a acoperi deficitul bugetar

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu sustine ca Guvernul ia in calcul nationalizarea pensiilor private pentru a acoperi derapajele deficitului bugetar, lucru care ar duce, spune el, la injumatatirea pensiei in anul 2040.

”Denunt un asasinat financiar cu autor... cunoscut! In culisele Guvernului Grindeanu-Dragnea se discuta din ce in ce mai apasat de nationalizarea pensiilor private pentru a acoperi derapajele deficitului bugetar”, sustine Catalin Predoiu intr-un comunicat de presa transmis de PNL, potrivit News.ro. Prim-vicepresedintele liberal explica faptul ca nationalizarea pensiilor private ar avea ca efect scaderea pensiei de la 30% la 17% din salariul mediu in 2040.

Peste 20.000 de locuri de munca disponibile, cele mai multe in Bucuresti, Arad si Sibiu

Peste 20.000 de locuri de munca sunt disponibile la nivel national, cele mai multe fiind in Bucuresti, Arad si Sibiu, iar cele mai putine in Cluj, Caras-Severin si Covasna, potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Agentii economici ofera 20.670 de locuri de munca, cele mai multe fiind disponibile, la data de 31 martie, in Bucuresti (3.575), Arad (1.507), Sibiu (1.364), Timis (1.088), Prahova (998), Dolj (783), Mures (666), Valcea (658), Brasov (612), Iasi (611). In judetul Hunedoara sunt disponibile 521 de locuri de munca, in Neamt - 515, in Ilfov - 508, in Maramures - 502, in Constanta - 484, in Gorj - 468, in Teleorman - 456, in Arges - 413, in Satu Mare - 404, in Bistrita - 403 si in Braila - 399, scrie News.ro.

Asahi a finalizat preluarea operatiunilor SABMiller din cinci tari, inclusiv din Romania

Producatorul japonez de bere Asahi Group a finalizat preluarea operatiunilor si a marcilor detinute de SABMiller in Europa Centrala si de Est, care include afacerile din Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria si Romania, a anuntat compania Ursus Breweries.

Anuntul a sosit dupa ce grupul japonez a anuntat la inceputul saptamanii ca va lua un credit bancar de 7,4 miliarde de euro pentru a finanta achizitia, conform Reuters. Producatorul japonez de bere a anuntat oficial, pe data de 13 decembrie 2016, ca a ajuns la un acord cu SABMiller pentru preluarea a cinci marci de bere din tari est-europene, intr-o tranzactie evaluata la 7,8 miliarde de dolari (circa 7,3 miliarde euro), potrivit Reuters, scrie News.ro.

Primaria sectorului 4 incepe de la 1 aprilie sa ridice masinile parcate neregulamentar

Primaria sectorului 4, cu ajutorul Politiei Locale, anunta ca de la data de 1 aprilie va incepe ridicarea masinilor parcate neregulamentar, scrie Transport Times.

"Legea prevede ca nicio masina nu are voie sa parcheze pe trotuar si, din nefecirire, acest lucru nu este negociabil. Fiecare situatie o tratam in parte, de undeva trebuie sa incepem. Intr-o saptamana vom avea si hotararea de consiliu, astfel incat de la data de 1 aprilie, nu este pacaleala, sa putem sa ridicam masini. Scopul pe care il avem nu este acela de a aduce bani comunitatii locale sau acela de a genera o vanatoare de masini parcate neregulamentar, pe noi ne intereseaza sa ridicam exclusiv masinile care incurca. Pe noi ne intereseaza sa educam si sa constientizam cetatenii legat de locul si modul in care acestia parcheaza”, a declarat Daniel Baluta, primarul sectorului 4.

Laserul de la Magurele, cel mai puternic din lume, este aproape gata

Cel mai puternic laser din lume, care se construieste langa Bucuresti, la Magurele, este aproape finalizat. In aprilie, echipa de cercetatori va incepe testele, care vor dura doi ani.

Investitia estimata la 300 de milioane de euro, finantata din fonduri europene, va fi operationala in anul 2019, a declarat profesorul Nicolae Zamfir, directorul proiectului Extreme-Light Infrastructure - Nuclear Physics (ELI-NP) de la Magurele, scrie News.ro.

140 de persoane lucreaza in total la acest proiect, din care 120 sunt cercetatori romani si straini din intreaga lume, care au venit sa lucreze la cel mai mare proiect stiintific in care este implicata Romania.

Investitorii din energie asteapta de la Romania predictibilitate pe redevente

Administratia de la Bucuresti trebuie sa ia masuri legislative pentru a simplifica procedurile de obtinere a autorizatiilor, asemanatoare cu cele din Norvegia, Marea Britanie si Olanda, sa eficientizeze coordonarea la nivel administrativ si sa ofere predictibilitate pe zona de redevente pentru a-i tine in continuare la fel de motivati pe investitorii din domeniul energiei, in contextul in care pretul petrolului va ramane jos in acest an din cauza evolutiilor geopolitice, a consumului scazut si a speculatiilor valutare, a declarat vicepresedintele senior pe relatii internationale in cadrul firmei de public affairs si comunicare strategica McGuireWoods Consulting, Nadia Crisan.

Ungaria cere populatiei sa completeze un formular antieuropean

Ungaria a lansat o campanie antieuropeana, cerandu-le cetatenilor parerea privind politicile Bruxelles-ului care, potrivit Guvernului, le ameninta independenta, relateaza AFP.

Chestionarul, intitulat “Sa oprim Bruxelles-ul!”, a fost trimis fiecarei familii, a anuntat un inalt oficial guvernamental, la lansarea oficiala a campaniei. “Urmeaza mari decizii si lupte, iar (Ungaria – n.r.) nu poate sa iasa victorioasa decat daca are sustinerea intregii tari”, a explicat Bence Tuzson. Chestionarul are sase intrebari, in special privind migratia, scrie News.ro.

Cel putin 19 persoane au fost ranite intr-o explozie la un carnaval din Paris

Cel putin 19 persoane au fost ranite, dintre care patru sunt in stare grava, intr-o explozie la un carnaval din Paris la care luau parte aproximativ 1.000 de copii, relateaza Daily Telegraph.

Un copil se numara printre cele patru persoane ranite grav in explozie. Autoritatile au dat asigurari ca a fost vorba de un accident si ca nu are legatura cu terorismul, scrie News.ro.

Explozia a avut loc cand o statueta din lemn si paie a fost aprinsa in cursul unui eveniment consacrat dansurilor din zona Caraibelor, la Carnavalul Galbun, un festival pentru familii organizat la Villepinte, in apropiere de aeroportul Charles de Gaulle.

Grupari teroriste pot crea bombe ascunse in laptopuri ce trec nedetectate pe aeroporturi

Serviciile americane de informatii si fortele de ordine cred ca organizatia Stat Islamic si alte organizatii teroriste au dezvoltat metode inovative de a amplasa explozibili in dispozitive electronice care, potrivit testelor facute de FBI, pot trece nedectate la cele mai comune controale de pe aeroporturi, relateaza CNN.

Teama autoritatilor este alimentata si de informatii care sugereaza ca teroristii au obtinut echipamente de securitate sofisticate, similare celor de pe aeroporturi, pentru a testa cum sa ascunda in cel mai eficient mod explozibili in laptopuri si in al dispozitive electronice. Informatiile, obtinute in ultimele luni, au jucat o rol semnificativ in decizia administratiei Trump de a le interzice laptopurile si alte dispozitive electronice mari in cabinele avioanelor care decoleaza de pe 10 aeroporturi din opt tari din Orientul Mijlociu si Africa, scrie News.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri