Aprilie este luna in care aproape toate companiile de pe Bursa de Valori Bucuresti organizeaza Adunarile Generale Ordinare si Extraordinare ale actionarilor. Anul acesta, pe langa obisnuitele discutii pe marginea situatiilor financiare aferente anului 2016, mai multe companii vor organiza alegeri pentru componenta conducerilor din urmatorii ani si vor dezbate inlocuirea distributiilor de dividende cu programele de rascumparari. Cititi in continuare care vor fi principalele puncte de discutie la 10 dintre cele mai importante companii listate.

Banca Transilvania – 26/27 aprilie

Cele mai importante puncte pe ordinea de zi a Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor (AGOA)

  • Stabilirea remuneratiilor pe care administratorii si directorii le vor primi in anul 2017.
  • Aprobarea propunerii de repartizare a profitului net realizat in suma de 1,22 mld. lei lei, astfel: alocarea sumei de 314 mil. lei pentru rezerve legale si alte rezerve, a sumei de 914,3 mil. lei pentru rezerve din profit net de repartizat, suma din care se va distribui suma de 219 mil. lei ca dividende.
  • Aprobarea fixarii unui dividend brut/actiune de 0,06006 lei.
  • Alegerea unui administrator pentru perioada ramasa pana la expirarea mandatului actualului Consiliu de Administratie (pana in aprilie 2018), ca urmare a existentei unui post vacant.

Cele mai importante puncte pe ordinea de zi a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor (AGEA)

  • Majorarea capitalului social se va realiza prin incorporarea rezervelor constituite din profitul net al anului 2016, in suma de 695,3 mil. lei, prin emiterea unui numar de 695.388.129 actiuni, cu valoarea nominala de 1 leu/actiune, in beneficiul actionarilor inregistrati in Registrul Actionarilor tinut de Depozitarul Central la data de inregistrare ce va fi stabilita de AGA (propunere 4 august 2017).
  • Majorarea capitalului social cu suma de 695,3 mil. lei prin emisiunea a 695.388.129 noi actiuni cu valoare nominala de 1 leu/actiune, precum si stabilirea pretului la care vor fi compensate fractiunile de actiuni rezultate in urma aplicarii algoritmului si rotunjirii rezultatelor, conform prevederilor legale in vigoare.
  • Aprobarea unui program de rascumparare de catre Banca a propriilor actiuni: maxim 25 mil. actiuni (0,68% din capital) cu valoarea nominala de 1 leu/actiune. Pret maxim platit: 3,5 lei/actiune. Actiunile vor fi distribuite angajatilor si conducerii Banca Transilvania.

Fondul Proprietatea – 25 aprilie

Cele mai importante puncte pe ordinea de zi AGOA:

  • Aprobarea repartizarii profitului net aferent anului financiar 2016: 22,3 mil lei transfer obligatoriu catre rezerve legale si 424,6 mil. lei ramas la dispozitia Fondului in contul de rezultat reportat.
  • Prezentare si aprobarea Raportului Anual de Activitate al Administratorului.

Petrom – 25 aprilie

Cele mai importante puncte pe ordinea de zi AGOA:

  • Numirea membrilor Consiliului de Supraveghere pentru un mandat de 4 (patru) ani, incepand cu data de 28 aprilie 2017.
  • Aprobarea raportului anual al Directoratului si Consiliului de Supraveghere.
  • Aprobarea unui dividend brut in valoare de 0,015 lei/actiune.
  • Stabilirea remuneratiei membrilor Consiliului de Supraveghere.

Romgaz – 25/26 aprilie

Cele mai importante puncte pe ordinea de zi AGOA:

  • Aprobarea unui dividend brut de 2,49 lei/actiune.
  • Aprobarea modificarii indicatorilor de performanta din cadrul contractelor de administratie.

BRD - 20 aprilie

Cele mai importante puncte pe ordinea de zi AGOA:

  • Reinnoirea mandatului de administrator detinut de Jean-Luc André Joseph Parer, pentru o perioad a de 4 ani, incepand cu data de 18 octombrie 2017.
  • Aprobarea unui dividend brut de 0,73 lei/actiune.
  • Aprobarea remuneratiilor directorilor si administratorilor BRD.
  • Alegerea lui Benoit Ottenwaelter in calitate de administrator, pentru un mandat de 4 ani.

SIF Banat-Crisana – 20/21 aprilie

Cele mai importante puncte pe ordinea de zi AGOA:

  • Aprobarea uneia dintre cele doua variante pentru repartizarea profitului inregistrat in 2016:
  1. Distribuirea unui dividend brut de 0,06 lei/actiune si si repartizarea la “Alte rezerve” a diferentei ramase din profitul net.
  2. Aprobarea repartizarii intregului profit net al exercitiului financiar 2016 la Alte rezerve, pentru surse proprii de finantare.
  • Aprobarea remuneratiei cuvenite membrilor Consiliului de Administratie.
  • Alegerea unui consiliu de administratie format din cinci membri, pentru un mandat de 4 ani, cu incepere din data de 24 aprilie 2017. Lista candidatilor care si-au depus candidatura pana la data de 17 martie: Bogdan Dragoi, Octavian Avramoiu, Ion Stancu, Dan Weiler, Ionel Ciucioi, Marcel Pfister, Radu Straut, Sorin Marica.

SIF Moldova – 4/5 aprilie

Cele mai importante puncte pe ordinea de zi AGEA:

  • Aprobarea unui program de rascumparare a unui numar de maxim 29 mil. actiuni proprii cu scopul reducerii capitalului social (2,8% din capitalul social); pretul maxim pe actiune: 1,5 lei.

Cele mai importante puncte pe ordinea de zi AGOA:

  • Aprobarea dividendului brut de 0,044 lei/actiune.
  • Alegerea Consiliului de Administratie pentru un mandat de 4 ani (2017 – 2021). Lista candidatilor care si-au depus candidatura pana la data de 6 martie: Costel Ceocea, Horia Ciorcila, Claudiu Doros, Catalin Iancu, Radu Octavian Dumitru, Robert Pana, Olimpiu Blajut.

SIF Transilvania – 28/29 aprilie

Cele mai importante puncte pe ordinea de zi AGOA:

  • Discutarea si aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli si a programului investitional pentru anul 2017 si orientarile strategice pentru perioada 2017-2021.
  • Aprobarea dividendului brut de 0,02 lei/actiune.
  • Alegerea Consiliului de Supraveghere al societatii pentru un mandat de 4 ani, cuprins intre 28 aprilie 2017 si 27 aprilie 2021. Lista candidatilor care si-au depus candidatura pana la data de 14 martie: Stefan Szabo, Dumitru Carapiti, Gheorghe Lutac, Cristian Mihalcea, Crinu Andanut, Vicentiu-Octavian Zorzolan, Constantin Fratila, Viorel Boruna, Gabriela Alexe, Dorina Balasa, Dan Paul, Alina Mioara Cobuz-Bagnaru.

SIF Muntenia – 26/27 aprilie

Cele mai importante puncte pe ordinea de zi AGOA:

  • Aprobarea uneia dintre cele doua variante pentru repartizarea profitului inregistrat in 2016:
  1. Aprobarea unui dividend brut/actiune de 0,04 lei, in suma totala de 32,2 mil. lei reprezentand o rata de distributie de 64% din profitul net.
  2. Aprobarea repartizarii sumei de 37,8 mil. lei din profitul net la fondul de rezerva ( reprezentand 75,12% din profitul net) in scopul demararii unui program de rascumparare a unui numar de 27.036.515 actiuni reprezentand 3,35% din capitalul social.
  • Aprobarea remuneratiei Consiliului Reprezentantilor Actionarilor pentru exercitiul financiar 2017.

SIF Oltenia – 4 aprilie

Cele mai importante puncte pe ordinea de zi AGOA:

  • Aprobarea uneia dintre cele doua variante pentru repartizarea profitului inregistrat in 2016:
  1. Acordarea unui dividend brut pe actiune de 0,0815 lei, ce insumeaza 47,2 mil. lei (46,7% din profitul net) si distributia a 53,8 mil. lei (53,3% din profitul net) catre rezerve.
  2. Distributia a 72,5 mil. lei (71,61 % din profitul net) pentru rascumpararea unui numar de 29.008.286 actiuni reprezentand 5 % din capitalul social al societatii. Societatea va desfasura programul de rascumparare in scopul reducerii capitalului social prin anularea acestora. Restul banilor din profitul pe 2016 va fi distribuit catre sursele proprii de dezvoltare a societatii (28,7 mil. lei).
  • Alegerea Consiliului de Administratie al SIF Oltenia SA pentru un mandat de 4 ani cu incepere din data de 21 aprilie 2017. Lista candidatilor care si-au depus candidatura pana la data de 10 martie: Tudor Ciurezu, Anina Radu, Cristian Busu, Nicolae Stoian, Carmen Popa, Dorel Berceanu, Mircea Oancea, Radu Hanga, Sorin Apostol, Ioana-Valeria Avram, Stefan Filip, Victor Capitanu, Cristian Micu, Liviu Giugiumica, Bogdan George Iliescu, Gabriel Cretu, Ana Bobirca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri