"Anul trecut efectul Legii darii in plata a fost de a impinge evolutia pietei rezidentiale inapoi, iar in acest an declaratiile primului ministru Sorin Grindeanu cu privire la propunerea de TVA zero a avut un impact asupra anumitor potentiali cumparatori. 5% din valoarea unui apartament constituie o suma considerabila pentru unii clienti, fapt care i-a stimulat sa mai astepte o eventuala achizitie. Este prea devreme sa discutam despre impactul acestei decizii in piata rezidentiala, odata ce nu a fost adoptat acel proiet de lege, dar cu cat dureaza mai mult discutiile despre TVA zero la achizitia de locuinte cu atat situatia devine mai putin buna pentru dezvoltatorii rezidentiali", arata Bartosz Puzdrowski (foto).

In opinia sa, potentialii cumparatori de apartamente fac acum un pas inapoi si pun in asteptare o eventuala achizitie pentru a vedea ce urmeaza sa se intample. "Este un efect negativ asupra vanzarilor si cash flow-ului unui dezvoltator. Consider ca intentia este una buna din punct de vedere social, dar o perioada extinsa de incertitudine cel mai probabil ne va afecta. Sunt multe discutii in prezent si doar atat", a spus seful Impact.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont