Presedintele PSD Liviu Dragnea a prezentat proiectul legii salarizarii. Potrivit documentului, un medic rezident ar urma sa castige un salariu de peste 5.000 de lei, in 2018, iar un medic primar gradul V la ATI ar putea castiga un salariu de 16.672 de lei. Si salariile profesorilor ar urma sa creasca. Astfel, potrivit aceluiasi document, leafa unui profesor universitar ar urma sa ajunga, peste cinci ani, la 13.000 de lei, iar al unui invatator, la 5.465 de lei.

Liviu Dragnea a prezentat legea salarizarii: cu cat vor creste salariile bugetarilor

Presedintele PSD Liviu Dragnea a prezentat proiectul legii salarizarii. Potrivit documentului, un medic rezident ar urma sa castige un salariu de peste 5.000 de lei, in 2018, iar un medic primar gradul V la ATI ar putea castiga un salariu de 16.672 de lei. Si salariile profesorilor ar urma sa creasca. Astfel, potrivit aceluiasi document, leafa unui profesor universitar ar urma sa ajunga, peste cinci ani, la 13.000 de lei, iar al unui invatator, la 5.465 de lei.

Salariul unui medic rezident va fi 2.621 de lei in 2017, urmand ca in 2018 sa ajunga la 5.700 de lei, in timp ce in cazul unui medic primar gradul V la ATI, va creste de la 5.987 de lei in 2017 la 16.672 de lei in 2018, potrivit News.ro.

Prima Cooperativa Agricola lansata de un retailer

Carrefour Romania a lansat oficial Cooperativa Agricola Carrefour Varasti, prima de acest gen fondata alaturi de un retailer, prin care isi propune sa ofere clientilor tot mai multe produse locale pe partea de legume si fructe si sa “limiteze pe cat posibil importurile pe aceasta zona”, a spus Jean-Baptiste Dernoncourt, CEO al Carrefour Romania.

Cooperativa lansata de Carrefour se afla la mai putin de 30 de km de Bucuresti, in comuna Varasti, judetul Giurgiu, si insumeaza 60 de hectare de teren (din care 15 hectare de solarii), cu o productie anuala de 5.000 de tone de legume: rosii, salata, ardei, dovlecei, fasole, vinete, varza, telina, ceapa, usturoi, marar, patrunjel, leustean, spanac, loboda, leurda, urzici, ridichi, ceapa verde, usturoi verde, stevie. Cooperativa Agricola Carrefour Varasti are 5 membri fondatori: Carrefour si 4 producatori locali. Cooperativa aduna legumele de la 80 de familii de agricultori din zona Varasti.

Profesorii s-ar putea pensiona anticipat daca au 30 de ani vechime

Profesorii vor putea sa se pensioneze inainte de implinirea varstei legale, cu conditia sa aiba un stagiu de cotizare de 30 de ani, potrivit unui raport favorabil initiativei legislative de modificare a legii educatiei, adoptat de comisia de invatamant a Senatului. Ministerul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, nu sustine pensionarea anticipata a cadrelor didactice.

”Personalul didactic poate fi pensionat la cerere, fara penalizare, daca inainte de limitele de varsta prevazute de legislatia in vigoare are 30 de ani vechime in invatamant si stagiu complet de cotizare”, se arata in proiectul de lege, in forma adoptata de comisie, potrivit News.ro.

Fostul presedinte al CNAS Lucian Duta, acuzat de luare de mita

Fostul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Lucian Duta, este acuzat de luare de mita si pus sub control judiciar pe cautiune. Lucian Duta este suspectat ca a luat mita 8,6 milioane de euro de la reprezentantii a doua firme de software, pentru incheierea si derularea unor acte aditionale la contractele privind Sistemul Informatic Unic Integrat al Asigurarilor de Sanatate, implementarea Cardului National de Asigurari Sociale de Sanatate si interconectarea cu Sistemul Informatic Unic Integrat, precum si contractul de furnizare de servicii privind implementarea prescriptiei electronice.

Statul amana din nou alegerea unei noi conduceri pe termen lung la Hidroelectrica

Ministerul Energiei a propus un nou Consiliu de Supraveghere interimar la Hidroelectrica, care ar urma sa fie numit pe o perioada de patru luni, amanand practic decizia privind alegerea pe termen lung a unui Consiliu. Decizia Ministerului i-a nemultumit pe oficialii Fondul Proprietatea (FP).

“Suntem dezamagiti ca Ministerul Energiei a ales sa propuna un alt Consiliu interimar la Hidroelectrica. Cea mai valoroasa companie din Romania are nevoie de stabilitate, predictibilitate si profesionisti de top in Consiliul de Supraveghere. Actuala propunere nu respecta dispozitiile privind guvernanta corporativa din Legea 111/2016, care stabileste criterii profesionale si proceduri transparente de selectare a membrilor Consiliilor de Supraveghere din companiile de stat”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Greg Konieczny, managerul Fondul Proprietatea.

Turnul de 18 etaje al belgianului Yves Weerts din centrul Capitalei capata contur

Unirii View, turnul de 18 etaje si 18.000 mp, dezvoltat de investitorul belgian Yves Weerts, incepe sa capete contur, asta dupa ce lucrarile de constructie ale proiectului din centrul Bucurestiului avanseaza intr-un ritm stabil. Potrivit dezvoltatorului imobiliar, lucrarile subterane ale proiectului se vor finaliza in al doilea trimestru al acestui an dupa ce lucrarile de constructie ale proiectului au demarat in octombrie 2016 si vor fi finalizate in al doilea trimestru al anului 2018.

Top 15 Superbrands condus pentru a doua oara de un brand romanesc

Fan Courier se plaseaza pe primul loc in Top 15 Superbrands editia 2017, cu un salt important fata de editia anterioara a studiului derulat de BDR Associates in parteneriat cu IPSOS. Este pentru a doua oara in istoria de peste 10 ani a Superbrands in Romania, cand in fruntea clasamentului se situeaza un brand romanesc, aceasta performanta a mai fost atinsa doar de Borsec, in editia Superbrands 2011/2012. Top 15 branduri desemnate Superbrands in Romania pentru anul 2017 include: Fan Courier; Visa; Kober; Decathlon; Lego; Pampers; Humanitas; eMAG; Dedeman; Orbit; Mercedes-Benz; Borsec; olx.ro; Catena; Samsung.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri