Fermierii vor beneficia de plati directe in valoare de 440 mil. euro, in 2007

Fondurile alocate pentru plati directe in 2007 sunt de 440 milioane de euro, bani de care vor beneficia cei 1,5 milioane de fermieri care sunt inregistrati in Registrul Fermelor, potrivit datelor furnizate de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Pentru a beneficia de acest sprijin de 50 de euro / ha, fermierul trebuie sa dispuna de o suprafata de teren agricol de cel putin un hectar, care sa fie inscrisa in Registrul Fermelor. Potrivit regulamentului stabilit de Uniunea Europeana, banii se vor da celor care lucreaza pamantul, fie proprietari, fie arendasi, informeaza NewsIn.

Fermierii care solicita aceste fonduri europene, trebuie sa depuna cererea pana la data de 15 mai 2007. Platile aferente solicitarilor se vor efectua in luna decembrie 2007. Pana la data respectiva, specialistii din APIA, agentia care gestioneaza fondurile alocate platilor directe, trebuie sa finalizeze verificarea datelor declarate de fermieri.

Dupa etapa de verificare, APIA vireaza banii bancilor la care fermierii au conturi, pentru ca, fermierii primesc banii doar daca au cont bancar.
Dincolo de fondurile europene alocate pentru plati directe la hectar, APIA va gestiona si banii alocati de la bugetul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), pentru plati complementare. Pentru 2007, sunt prevazute plati complementare de 30 euro pentru un hectar de grau, secara, porumb, orz sau floarea- soarelui. in cazul sfeclei, orezului sau tutunului, banii alocati de Ministerul Agriculturii sunt de 216 euro pentru un hectar.

De asemenea, se vor acorda plati complementare si pentru animalele de ferma, a caror produse sunt valorificate pe piata. Astfel, pentru fiecare vaca de lapte, fermierul o sa primesca 650 de lei, plata fiind conditionata de calitatea laptelui. in cazul bovinelor predate la abator, fermierul poate solicita aproximativ 450 de lei, iar pentru taurasi, 700 de lei/ cap de animal. Pe cele doua componente, subventii si dezvoltare rurala, Romania va primi de la Uniunea Europeana (UE), in perioada 2007-2013 fonduri in valoare de peste 12 miliarde de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Setari Cookie-uri