Fondurile de pensii private obligatorii (II) si facultative (Pilon III) si-au marit activele cu 25% in 2016, pana la un total 32, 98 mld. lei, potrivit datelor furnizate de Autoritatea de Supraveghere Financiara. Ponderea cea mai mare in structura portofoliilor este detinuta de titlurile de stat, cu 64,5% din active. Actiunile reprezinta circa 19% din portofolii, depozitele in banci ajung la 7% din active, iar plasamentele in toate tipurile de obligatiuni ating nivelul de 5%.

Fondurile de pensii private detin 92,5% din active in instrumente financiare romanesti, de natura titlurilor de stat, a depozitelor, obligatiunilor, actiunilor si organismelor de plasament colectiv. De cealalta parte, 6,82% din activele fondurilor de pensii private au fost investite in active straine, majoritatea acestor instrumente financiare fiind emise in Germania (1,81%), Franta (0,90%), Irlanda (0,68%), Austria (0,63%) si Marea Britanie (0,52%).

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont