Saptamana care s-a incheiat a stat sub semnul atacurilor teroriste: cel putin sase persoane au fost ucise, iar alte 66 au fost ranite in fata unei biserici din Alexandria, duminica, intr-un atac sinucigas cu bomba, in timp ce alte trei persoane au murit dupa ce un suspect a intrat cu un camion in vitrina Ahlens Mall din zona centrala a metropolei Stockholm.

Unde se afla romanii in clasamentul celor mai sanatosi europeni

Aproximativ trei sferturi (73,3%) din persoanele cu varste cuprinse intre 25-64 ani, care traiesc in Uniunea Europeana, aveau in 2015 starea de sanatatea buna sau foarte buna. In schimb, in acelasi an, mai putin de 7% aveau o stare de sanatate rea sau foarte rea, potrivit unui studiu realizat de Eurostat. Clasificarea a fost prezentata pe cinci niveluri: stare de sanatate foarte buna, buna, satisfacatoarea, rea si foarte rea.

Studiul arata ca nivelul educatiei, un factor socio-economic important, pare sa aiba o influenta asupra sanatatii populatiei. In 2015, 61,1% din populatia UE cu un nivel de educatie scazut avea o stare de sanatate buna sau foarte buna, in timp ce pentru aproape 85%, cu un nivel de educatie tertiara, starea sanatatii a crescut.

Dintre statele membre ale UE, cea mai mare pondere a persoanelor cu o stare de sanatate buna sau foarte buna a fost inregistrata in Cipru - 85 %, Grecia- 84,7 % si Irlanda - 84,2 %. Aceste tari sunt urmate de Suedia cu 83,4%, Malta si Romania cu cate 80,1%, iar Spania - 79,9%.

Chiriile pentru locuintele ANL vor fi diminuate printr-o Ordonanta data de Guvern

Chiriile datorate de persoanele cu venituri reduse care beneficiaza de locuinte ANL vor fi diminuate si vor fi calculate dupa noi criterii, raportate la venitul realizat pe membru de familie, stabileste o Ordonanta adoptata pe data de 5 aprilie anul curent de Guvern, la propunerea Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene.

Gospodariile din Romania au obtinut venituri de 3.085 lei pe luna in ultimul trimestru din 2016

Veniturile totale ale gospodariilor din Romania au crescut in ultimul trimestru al anului trecut cu 3,8% fata de trimestrul anterior, pana la 3.085 lei (684 euro) pe luna, in timp ce cheltuielile s-au majorat cu 5,9%, la 2.692 lei (597 euro), arata datele publicate de Institutul National de Statistica (INS).

In al treilea trimestru din 2016, veniturile medii ale unei gospodarii au fost de 2.972 lei (circa 665 euro), iar cheltuielile - de 2.543 lei (569 euro) pe luna.

Fata de trimestrul IV din 2015, cand veniturile totale medii ale unei gospodarii din Romania au fost de 2.862 lei (642 euro), veniturile gospodariilor au crescut cu 7,8% in perioada octombrie-decembrie 2016.

Impact redus al majorarii salariului minim

Castigul salarial mediu net la nivel national, care include atat salariile, cat si bonusurile sau tichetele de orice tip pe care le primesc angajatii, a scazut cu 2,8%, sau 64 lei, in luna februarie fata de nivelul din luna precedenta, pana la 2.236 lei (496 euro), iar ritmul anual de crestere a incetinit puternic, la 14,5%, de la 18,4% in ianuarie, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Tara cu cel mai mare salariu minim

Luxemburg este tara din Uniunea Europeana care garanteaza cel mai consistent salariu minim angajatilor, respectiv aproximativ 2.000 de euro brut pe luna. Spre comparatie, in tara noastra, salariul minim este de mai bine de sase ori mai mic, respectiv echivalentul a 323 de euro.

Astfel, un studiu realizat de compania KPMG arata ca la nivelul anului 2017 salariul minim brut din Luxemburg a crescut cu 3,93% de la 1.922 euro la 1.998 euro, conducand topul tarilor analizate.

Cel putin sase morti si 66 de raniti intr-un atac sinucigas cu bomba in fata unei biserici din Alexandria

Cel putin sase persoane au fost ucise, iar alte 66 au fost ranite in fata unei biserici din Alexandria, duminica, intr-un atac sinucigas cu bomba, relateaza Deutsche Welle, potrivit News.ro.

Bilantul a fost prezentat de Ministerul egiptean al Sanatatii, potrivit DW. Televiziunea egipteana de stat a anuntat cel putin doi morti si 21 de raniti, potrivit Reuters. Acest atentat a avut loc cu ore inainte de atacul cu bomba dintr-o biserica copta din orasul Tanta, in Delta Nilului, soldat cu cel putin 25 de morti si 60 de raniti, scrie Reuters. Bilantul anterior al atentatului de la tanta era de 13 morti si 40 de raniti.

Mai multi morti si raniti dupa ce un suspect a intrat cu un camion in pietoni, la Stockholm

Trei persoane au murit dupa ce un suspect a intrat cu un camion in vitrina Ahlens Mall din zona centrala a metropolei Stockholm. Premierul Suediei, Stefan Lofven, a transmis ca toate dovezile duc spre un act de terorism.

eMAG deschide la Sibiu cel mai mare showroom din provincie

eMAG a deschis cel mai mare showroom din provincie, de aproape 600 de metri patrati, la Sibiu, in zona de retail de pe strada Sibiului nr. 10, Selimbar, si continua strategia de extindere in offline la nivel national.

Noul showroom este primul inaugurat anul acesta de eMAG in afara Bucurestiului, dupa lansarea de luna trecuta a magazinului offline din cadrul Galeriilor Titan.

Clientii eMAG vor putea testa aici, inainte de a plasa o comanda, peste 600 de produse si accesorii expuse din categorii precum electrocasnice, electronice, produse si solutii IT, gaming, aparate de ingrijire personala si smart tech.

Romania este mai cautata de turistii romani decat Turcia pentru vacanta de vara

Romania devine a doua alegere de vacanta a romanilor, in acest an, devansand astfel Turcia, care ani de zile s-a aflat pe locul al doilea in topul preferintelor turistilor romani, dupa Grecia, arata un sondaj realizat de site-ul de impresii si recomandari de calatorii si cazari AmFostAcolo.ro, scrie News.ro.

In ultimii ani, cele mai cautate destinatii pentru vacanta de vara de catre turistii romani au fost Grecia, Turcia si Bulgaria, in aceasta ordine.

Clasamentul se schimba astfel din acest an, ca urmare a introducerii, din 2017, a voucherelor de vacanta pentru sistemul bugetar, dar si ca urmare a atentatelor de pe plan extern din ultimii ani, care i-a determinat pe romani sa aleaga vacantele de vara in tara, destinatie considerata sigura.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri