In prezent sunt necesare aproape 114 salarii medii pe economie sau o perioada de mai putin de noua ani si jumatate pentru achizitionarea unui apartament nou cu doua camere in Bucuresti, comparativ cu 119 salarii in urma cu un an sau o perioada de aproape 10 ani si fata de 395 de salarii medii pe economie sau o perioada de aproape 33 de ani cat s-a inregistrat in momentul de varf al pietei, la inceputul anului 2008.

Sunt necesare 114 salarii medii pentru achizitionarea unui apartament nou in Bucuresti

Indicele de accesibilitate a achizitionarii unei locuinte noi, calculat de catre compania de consultanta imobiliara Coldwell Banker Romania, in functie de salariul mediu pe economie, preturile medii pe metru patrat si cursul de schimb leu - euro, a ajuns la inceputul acestui an la cea mai mica valoare de la lansare, principalii factori care ar fi dus la aceasta situatie fiind stabilitatea cursului de schimb si cresterea generala a salariilor.

Astfel, in prezent sunt necesare aproape 114 salarii medii pe economie sau o perioada de mai putin de noua ani si jumatate pentru achizitionarea unui apartament nou cu doua camere in Bucuresti, comparativ cu 119 salarii in urma cu un an sau o perioada de aproape 10 ani si fata de 395 de salarii medii pe economie sau o perioada de aproape 33 de ani cat s-a inregistrat in momentul de varf al pietei, la inceputul anului 2008.

Programul Rabla demareaza pe 10 mai

Programele ''Rabla'' si ''Rabla Plus'' desi trebuiau sa inceapa in a doua jumatate a lunii aprilie, vor incepe mai tarziu cu o luna, in jurul datei de 10 mai, imediat dupa ce se vor incheia perioadele de dezbateri publice si sesiunea de validare a producatorilor, a anuntat Gratiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

"Am reusit si chiar ne-am dorit sa lansam deodata ambele programe, atat <<Rabla>>, cat si <<Rabla Plus>>, undeva in jurul datei de 10 mai, pentru ca de data aceasta cetatenii sau persoanele juridice care doresc sa-si achizitioneze o masina electrica beneficiaza de o prima de 10.000 de euro si au posibilitatea sa beneficieze si de cei 6.500 de lei care inseamna prima de casare”, a declarat ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, scrie Transport Times.

Tranzactiile cu spatii industriale vor depasi 350.000 mp

Tranzactiile cu spatii industriale vor depasi 350.000 mp in acest an, arata o statistica a companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle, asta in conditiile in care evolutia inchirierilor din primele trei luni, precum si negocierile in curs din piata de profil se anunta sa stabileasca un nou record la nivel local.

Potrivit datelor JLL, cererea vizeaza atat Bucurestiul, cat si orasele secundare. „In acest caz vedem chiar o extindere a interesului companiilor si spre Estul tarii, asa cum este cazul Profi la Roman. Alte orase in care companiile vor sa se extinda sunt Timisoara, Oradea, Cluj-Napoca”, sustin specialistii JLL.

DNA solicita aviz pentru urmarirea penala a lui Gabriel Sandu

Claudiu Florica si Dinu Pescariu sunt acuzati de instigare la abuz in serviciu si pusi sub control judiciar, intr-un dosar in care sunt acuzati ca i-ar fi dat aproape 2,2 milioane de euro fostului ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu pentru ca firma lor sa castige la licitatie, in 2009, un contract de inchiriere de licente software. In acelasi dosar, DNA cere presedintelui aviz de incepere a urmaririi penale a lui Gabriel Sandu, pentru abuz in serviciu.

Grawe tinteste o crestere a vanzarilor de RCA de 8 ori pana la finele anului

Grawe Romania spune ca a accelerat vanzarea asigurarilor auto (RCA si CASCO) prin forta proprie de vanzare si prin brokeri parteneri, odata cu luna martie a acestui an, iar in prima luna de activitate pe piata de profil, interesul clientilor a fost indreptat catre RCA, dupa cum demonstreaza cele peste 2.000 de polite vandute. Compania isi propune ca la finalul anului 2017, pe segmentul auto, sa detina in portofoliu aproximativ 16.000 de polite active.

Ce asiguratori isi respecta cel mai mult clientii

Datele statistice centralizate in cadrul Directiei Relatii cu Publicul si Petitii din cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) arata ca, in ceea ce priveste respectarea drepturilor si a nevoilor financiare ale consumatorilor in 2016, cinci societati de asigurare si-au mentinut incadrarea in gradul de conformitate bun, o societate de asigurare si-a imbunatatit activitatea, dar se mentine la un grad de conformitate mediu privind ceilalti indicatori, in timp ce doua societati si-au pastrat incadrarea in gradul de conformitate redus.

Neversea, festivalul organizat de creatorii Untold, va avea loc in perioada 7-9 iulie

Bogdan Buta, directorul general Untold, si Decebal Fadagau, primarul municipiului Constanta, au semnat astazi protocolul oficial de colaborare pentru organizarea unui eveniment muzical de amploare, Neversea, ce va avea loc in perioada 7-9 iulie, pe litoralul romanesc.

Festivalul Neversea este cel de-al doilea astfel de eveniment organizator de creatorii Untold si va aduce pe malul Marii Negre peste 100 de artisti internationali de top, atat nume celebre care au concertat la Cluj, cat si artisti care vin pentru prima oara in Romania.

Cum motiveaza Curtea de Apel Cluj legalitatea serviciului Uber

Uber ramane un serviciu controversat in Romania, avand parte de actiuni in instanta din partea firmelor de taximetrie. Serviciul Uber este disponibil in Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca si Timisoara, iar compania are planuri de extindere, chiar daca are de-a face cu o serie de piedici juridice. Serviciile oferite de companie au mai fost suspendate in Cluj si in trecut, dar s-a revenit asupra deciziilor. Acum, Curtea de Apel Cluj a publicat motivele pentru care Uber ramane in legalitate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri