Cheltuiala medie pentru un sejur de Paste in strainatate nu depaseste 300 de euro de persoana, in timp ce pentru o vacanta in Romania se aloca cel mult 200 de euro, potrivit unui studiu al Christian Tour, cea mai mare agentie de turism din Romania.

Fondul de investitii CPI Property Group achizitioneaza centrul comercial Felicia Shopping Center din Iasi

CPI Property Group, unul dintre noii investitori imobiliari pe plan local si unul dintre cele mai importante fonduri de investitii imobiliare la nivel european, a achizitionat centrul comercial Felicia Shopping Center din Iasi, in prima tranzactie a grupului la nivel local.

Achizitia galeriei comerciale din Felicia Shopping Center este parte din tranzactionarea unui portofoliu impresionant de 11 centre comerciale din Cehia, Ungaria, Polonia si Romania, cu o suprafata totala inchiriabila de aproximativ 265.000 mp.

Romanii petrec Sarbatorile Pascale la munte in Romania sau in pelerinaje in Israel

De Paste, romanii nu mai stau acasa si tot mai multi aleg sa isi ia familia si sa petreaca Sarbatorile Pascale in Bucovina, Nisipurile de Aur, Albena, Insula Creta si Insula Corfu sunt principalele destinatii care atrag turistii romani cu ocazia Sarbatorilor Pascale, iar pe langa acestea in topul preferintelor incep sa-si faca loc si pelerinajele in Israel sau croazierele pe Marea Mediterana.

Cheltuiala medie pentru un sejur de Paste in strainatate nu depaseste 300 de euro de persoana, in timp ce pentru o vacanta in Romania se aloca cel mult 200 de euro, potrivit unui studiu al Christian Tour, cea mai mare agentie de turism din Romania.

Majoritatea celor care aleg sa-si petreaca sarbatorile departe de casa sunt fie familiile cu copii, fie seniorii. In timp ce familiile cu copii si-au indreptat atentia in acest an catre vacantele all inclusive in destinatii precum Bulgaria, Grecia sau Romania, multi seniori au ales, spre deosebire de alti ani, sa nu mai ramana acasa si sa plece in pelerinaje sau in vacante speciale de tip Senior Voyage in Spania, Italia sau Elvetia. Beneficiind de oferte speciale si reduceri substantiale de extra-sezon, in regiuni turistice celebre (cum sunt Costa del Sol, Costa Brava, Sicilia sau Toscana), relativ inaccesibile acestui segment in plin sezon.

Primaria Capitalei are de doua ori mai multi consilieri decat Londra

Primaria Bucuresti are 55 de consilieri locali, cu 30 mai multi decat primaria Londrei. De asemenea, numarul functionarilor publici din Primaria Capitalei este de peste zece ori mai mare decat in cazul primariei Berlinului, care este digitalizata complet, potrivit datelor de la Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.

Primaria Bucurestiului are 860 de functionari publici si zece consilieri personali ai primarului, fata de 69 de functionari si 138 personal contractual, la nivelul Primariei Berlinului. Comparativ, Capitala Romaniei are 1,88 milioane de locuitori, fata de cei 3,46 milioane de locuitori ai Berlinului, potrivit News.ro.

Romanii raman constanti in consumul berii

Volumul pietei berii din Romania s-a mentinut la 15,8 hl, nivel atins si in 2015. Si consumul pe cap de locuitor s-a situat la nivelul anului precedent, de 80 l, conform unui comunicat de presa emis de catre Asociatia Berarii Romaniei.

Agricultura Romaniei este principalul furnizor al industriei berii din tara noastra. Acest lucru a dus la crearea unui numar semnificativ de locuri de munca.

“Agricultura este unul dintre sectoarele asupra caruia productia de bere isi pune in mod vizibil amprenta pozitiva. Astfel, datorita faptului ca 70% din ingredientele berii provin din Romania, peste 10.000 de romani au un loc de munca in agricultura”, a declarat Julia Leferman, director general Asociatia Berarii Romaniei.

Seful BP, cel mai bine platit CEO din Europa

Directorul general al grupului britanic de petrol si gaze BP, Bob Dudley, este cel mai bine platit sef de companie din Europa, in ciuda faptului ca remuneratia sa a fost redusa cu 40% in 2016, relateaza Bloomberg.

Directorul general al grupului britanic de petrol si gaze BP, Bob Dudley, a incasat anul trecut 11,6 milioane de dolari sub forma de salariu, bonusuri, beneficii si pensii, depasindu-l pe directorul general al Royal Dutch Shell, Ben Van Beurden, al carui castig a crescut cu 54%, la 8,6 milioane de euro (9,1 milioane de dolari), potrivit News.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri