Compania farmaceutica americana Pfizer va deschide, luna viitoare, un nou centru de servicii logistice in Romania, iar pentru aceasta este in cautarea a 40 de specialisti carora le va oferi in medie salarii anuale de 50.000 de dolari. Acest centru va presta servicii de logistica pentru 16 fabrici de medicamente Pfizer din toate tarile europene.

Compania americana Pfizer este prezenta pe piata din Romania de 25 de ani, primii ani activand cu statut de reprezentanta. In 2003 compania a devenit entitate juridica cu operatiuni comerciale, iar 5 ani mai tarziu a dobandit o licenta de distributie pentru comercializarea medicamentelor care sunt aduse in Romania.

La nivel global, Pfizer are un numar de peste 96.500 angajati, cu o prezenta in peste 125 de tari. In Romania compania are 330 de angajati in Bucuresti si Cluj-Napoca.

Programul de investitii si strategia de dezvoltare a companiei

Compania farmaceutica a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 644 milioane lei, dintre care 68 milioane lei au fost inapoiati sistemului public de sanatate prin taxa clawback. In acelasi timp, Pfizer Romania a investit anul trecut 1,9 milioane lei pentru a sprijini comunitatea si 12 milioane lei in educatie medicala pentru 2.704 profesionisti medicali si 109 organizatii profesionale.

In 2011 Pfizer Romania a preluat fabrica Ferrossan din Cluj-Napoca, care are in prezent 130 de angajati si exporta produse in 35 de tari. In prezent, aceasta unitate produce suplimente alimentare doar pentru export. Aceste suplimente alimentare nu au intrat pe piata din Romania pentru ca nu au fost inregistrate, insa pe viitor Pfizer Romania sustine ca se gandeste sa le comercializeze. In 2015 au fost investite circa 4,5 milioane euro intr-o alta unitate care ar putea dubla capacitatea de productie si diversifica produsele din portofoliu. Procesul de productie al fabricii include etapele de ambalare primara si secundara.

Luna viitoare compania deschide un nou hub de servicii de logistica. In acest hub vor fi angajati 40 de specialisti, care vor presta servicii pentru 16 fabrici de medicamente Pfizer din toate tarile prezente in Europa. Salariu mediu pe care il ofera compania unui angajat este de 50.000 dolari pe an. Compania farmaceutica sustine ca noul centru de servicii logistice va fi finalizat pana la sfarsitul anului 2017.

“Avem nevoie de forta de munca specializata, cunostinte de operare calculator si evident, cunostinte de limbi straine, in special engleza”, a mentionat Mirela Iordan, country manager Pfizer Romania.

Piata farmaceutica din Romania

Anul trecut au fost vandute aproximativ 591 milioane de cutii de medicamente Pfizer, in acelasi timp 7.200 de farmacii au vandut produse din portofoliu Pfizer si au fost colaborari cu 120 de spitale.

Aproximativ 10% din cifra de afaceri a companiei reprezinta taxa clawback, profitul companiei fiind de 10 milioane lei.

“Ce este dificil de inteles pentru producatori este lipsa de predictibilitate, pentru ca variatiile acestor taxe clawback pot fi de 12-15% pana la 25%. Iti dau peste cap toate planurile. O diferenta de 5% este un impact major”, a spus Mirela Iordan.

Reprezentantii companiei sustin ca nu au retras niciun medicament de pe piata din cauza deciziilor statului roman, iar cele care au delistate au fost din motive comerciale. Portofoliul din Romania contine aproximativ 70 de molecule in diferite forme. Pana in prezent Pfizer a retras de pe piata din Romania 12 molecule, dintre care niciunul inovativ.

Sfatul reprezentantilor Pfizer este ca autoritatile sa aleaga de fiecare data produsul farmaceutic cel mai bun pentru populatie si nu cel mai ieftin, dat fiind ca tarile avansate aleg intai cel mai bun produs si apoi stabilesc bugetul necesar si reusesc sa ofere pacientilor cel mai bun tratament posibil.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri