NN Pensii a fost amendata cu 1% din capital, echivalentul a 750.000 lei, iar directorul general, Raluca Tintoiu, a fost amendat cu 100.000 de lei si, in plus, i-a fost retrasa autorizatia. Decizia a fost luata, joi, de Autoritatea pentru Supraveghere Financiara, ca urmare a mesajului trimis catre clientii fondului de pensii cu privire la o posibila "nationalizare" a Pilonului II de pensii.

NN Pensii, amendata cu 1% din capital, dupa mesajul catre clienti. Raluca Tintoiu isi pierde autorizatia

NN Pensii a fost amendata cu 1% din capital, echivalentul a 750.000 lei, iar directorul general, Raluca Tintoiu, a fost amendat cu 100.000 de lei si, in plus, i-a fost retrasa autorizatia. Decizia a fost luata, joi, de Autoritatea pentru Supraveghere Financiara, ca urmare a mesajului trimis catre clientii fondului de pensii cu privire la o posibila "nationalizare" a Pilonului II de pensii.

Aceasta este cea mai mare amenda aplicata de ASF de la infiintare. In plus fata de aplicarea amenzilor, ASF a decis retragerea autorizatiei directorului general, Raluca Tintoiu, din cauza mesajului trimis clientilor, legat de nationalizarea fondurilor de pensii private, a declarat, joi, vicepresedintele ASF responsabil de sectorul pensiilor private, Ion Giurescu, potrivit News.ro.

Grile de impozit pentru gospodarii: 0% pentru venituri lunare de sub 2.000 lei, 10% pentru restul

Guvernul vrea sa introduca, de la 1 ianuarie 2018, doar doua rate de impozitare a veniturilor globale, de 0% pentru venituri lunare de sub 2.000 lei si de 10% peste acest nivel. In plus, declaratiile fiscale vor fi facute pentru veniturile globale de catre consultanti platiti din bani publici. Anuntul a fost facut de ministrul Finantelor, Viorel Stefan.

"Vorbim doar de doua cote de impozitare: zece si zero. Astazi avem 16% si avem zero la pensiile sub 2.000 de lei", a spus ministrul Finantelor, Viorel Stefan, potrivit News.ro.

Ratele la Prima Casa ar putea creste considerabil anul acesta

Economistii au previziuni sumbre pentru cei cu credite Prima Casa. Ratele ar putea creste considerabil in urmatorii doi ani.

Bancile au dat de curand startul la programul Prima Casa, dupa ce Guvernul a alocat garantii in valoare de 2,5 miliarde de lei, pentru 2017. Programul a adus si o mica schimbare in ceea ce priveste suma garantata de stat pentru cei care vor sa isi cumpere propria locuinta. Astfel, locuintele mai noi de cinci ani sunt garantate cu 50% din valoarea creditului, in timp ce locuintele mai vechi de cinci ani primesc doar 40% garantie. Cei care vor sa acceseze insa un credit Prima Casa mai au de luat in considerare si un alt aspect.

Romania ar putea produce blindatele finlandeze AMV 8X8

Romania ar putea produce blindatele finlandeze AMV 8X8, daca compania scandinava Patria va ajunge la o intelegere cu Guvernul Romaniei.

„Am purtat in ultimele zile mai multe discutii cu potentiali parteneri locali din industria de aparare alaturi de care sa producem aici, in Romania, blindatul AMV, un produs foarte apreciat de Armata Romana. Daca Patria va ajunge la o intelegere privind programul AMV 8X8, cea mai mare parte a investitiei pe care o va implica procesul de productie va ramane in Romania. Tocmai de aceea, consideram ca propunerea noastra pentru Guvernul Romaniei va fi eficienta din punct de vedere al costurilor si cu valoare adaugata pentru industria locala de profil”, a declarat Mika Kari, presedinte Patria.

O treime dintre privati le dau angajatilor prime de Paste

O treime din companiile private vor acorda angajatilor prime de Paste. In afara de bani, companiile apeleaza si la alte variante de recompensare: vouchere, cadouri, vacante sau zile libere suplimentare, potrivit unui studiu realizat de eJobs.

70% dintre companiile participante la studiu obisnuiesc sa-si recompenseze angajatii, in general, cu bani sau tichete cadou cu ocazia diferitelor evenimente sau a sarbatorilor de iarna sau vacanta, iar 33% dintre respondenti vor acorda in acest an angajatilor prime de Paste, potrivit News.ro.

Copiii de pana la 3 ani sunt scosi de la intretinere

Klaus Iohannis a promulgat legea privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, care prevede exceptarea copiilor minori cu varsta de pana la 3 ani de la plata cheltuielilor de intretinere ale locuintei prin intermediul asociatiei de proprietare.

Potrivit raportului comun al Comisiei de administratie publica si al Comisiei juridice, proiectul de lege are ca obiect de reglementare „modificarea art. 47 din Legea nr. 230/2007, in sensul exceptarii copiilor minori cu varsta de pana la 3 ani de la calculul cheltuielilor pe consumuri individuale si de la calculul cheltuielilor pe beneficiari aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociatiei de proprietari”, scrie News.ro.

Proiect: Cei care vor sa obtina permisul de conducere, obligati sa promoveze un curs de prim ajutor

Un deputat PSD a depus in Parlament un proiect de lege care va obliga persoanele care urmeaza cursurile scolilor auto sa promoveze si un curs de prim ajutor in vederea obtinerii permisului de conducere.

In vederea obtinerii permisului de conducere, "candidatii au obligatia de a efectua, pe parcursul activitatilor de pregatire teoretica si practica, si promova un curs de prim ajutor in trafic", se arata in proiectul de lege intiat de deputatul PSD Tudor Ciuhodaru, potrivit News.ro.

SUA lanseaza cea mai mare bomba non-nucleara

Patru oficiali ai armatei americane au dezvaluit ca Washingtonul a lansat o bomba uriasa in Afganistan. Potrivit primelor informatii, bomba poreclita MOAB a fost lansata in jurul orei locale 19.00 (17.30 ora Romaniei), fiind vorba de cea mai mare bomba non-nucleara lansata vreodata de Statele Unite, transmite CNN.

MOAB este cunoscuta drept ”mama tuturor bombelor” si cantareste aproximativ 10.000 de kilograme, fiind ghidata de un sistem GPS.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri