GiGroup Romania, una dintre cele mai mari companii de recrutare din tara noastra, estimeaza in 2017 un business in scadere cu aproximativ 15%, comparativ cu cele 123 de milioane de lei pe care le-a rulat in 2016, focusul managementului fiind anul acesta asupra profitabilitatii.

Estimarea country managerului companiei, Felix Toma, vine dupa ce compania a inregistrat anul acesta o crestere majora a cifrei de afacere, de aproximativ 25 de milioane de lei.

"Anul acesta am previzionat un business in scadere. Anul trecut am terminat cu 122-123 milioane de lei, cu o crestere de vreo 25 de milioane fata de 2015. Cresterea a fost generata in 2016 atat de majorarea salariilor angajatilor, care se regasesc in cifra noastra de afaceri, insa si de volumele de angajari noi pe care le-am facut. Anul acesta ne vom concentra pe profitabilitate", a explicat Felix Toma, country manager pentru Romania si Bulgaria GiGroup.

Nu ma vor mai interesa volumele, fie ca este vorba despre business, despre angajati. Anul acesta ne-am propus 106 milioane de lei

"Nu vom mai lua orice proiect"

Felix Toma sustine ca in acest an va selecta in special proiectele generatoare de profituri importante pentru companie, chiar daca asta va presupune refuzarea altora.

Retail jobs

"In toti acesti ani ma interesa sa cresc numarul de temporari, acum nu ma mai intereseaza, ma focusez pe profitabilitate. Prefer sa am clienti mai profitabili. Nu vom mai lua orice proiect", a precizat Felix Toma.

Mai mult, managerul recunoaste ca reducerea numarului de angajati temporari s-a resimtit pe inceputul de an si din cauza scaderii cererii de angajati temporari in domeniul automotive.

"Clientii din automotive au recrutat mai putin la finalul anului trecut. Sunt companii care lucreaza, de exemplu, pentru Volkswagen, care nu si-a mai crescut comenzile dupa dificultatile de anul trecut. Necrescand comenzile, companiile au renuntat la angajatii temporari, iar asta am resimtit si noi prin reducerea numarului de personal plasat la joburi", a explicat Felix Toma.

Gi Group Romania ofera servicii de munca temporara si permanenta prin divizia Gi Group, recrutare si selectie prin divizia Barnett McCall si salarizare, administrare si consultanta in Dreptul Muncii prin divizia ePayPoint. Incepand din 2013, Gi Group Romania furnizeaza servicii de coaching si training in parteneriat cu Erickson International.

Citeste si:
Tenaris: Avem deschise 80 de poziții pentru operatori mecanici,...
Specialist HR Tenaris: Avem...

Intre principalele companii cu activitate in piata de recrutare se mai numara Adecco, Lugera, ManpowerGroup Romania, APT Resources & Services si Agentia Professional.

Foto: janews, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri