Cererea ridicata in contextul alocarii fondurilor pentru programul “Prima Casa” ar putea sa duca la o noua majorare a preturilor locuintelor, a declarat directorul diviziei New Homes din cadrul companiei de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania, Gabriel Voicu, care estimeaza pentru anul acesta o crestere medie de 5-7%.

Preturile locuintelor din Romania ar putea creste anul acesta cu pana la 7%

Cererea ridicata in contextul alocarii fondurilor pentru programul “Prima Casa” ar putea sa duca la o noua majorare a preturilor locuintelor, a declarat, pentru News.ro, directorul diviziei New Homes din cadrul companiei de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania, Gabriel Voicu, care estimeaza pentru anul acesta o crestere medie de 5-7%.

Un alt motiv pentru cresterea preturilor este majorarea costurilor de dezvoltare, de la preturile terenurilor la cele ale materialelor de constructii si ale fortei de munca, estimeaza consultantul.

Autoritatile sarbe l-au arestat pe Sebastian Ghita pentru 18 zile, in vederea extradarii

Politia Romana a anuntat ca autoritatile sarbe au informat ca Sebastian Ghita a fost arestat in Republica Sarba, pe o perioada de 18 zile in vederea extradarii, incepand cu 14 aprilie.

IGPR a precizat ca fotografia inculpatului Ghita Sebastian a figurat pe site-ul institutiei pana in momentul in care s-a primit din partea autoritatilor sarbe confirmarea oficiala ca acesta a fost arestat in vederea extradarii, transmite News.ro.

Fondurile de Pensii din Romania nu pot fi nationalizate

Fondurile de pensii obligatorii administrate privat (Pilonul II) sunt in totalitate alimentate din alocatii de la stat. Dar aceste alocatii, odata transferate catre fonduri in numele cetatenilor romani beneficiari, devin active in proprietate privata si ele nu mai pot fi retrase sau nationalizate (confiscate), potrivit Constitutiei, a explicat Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara.

In afara Fondului de Pensii de stat (Pilonul I), in Romania exista doua alte tipuri de fonduri de pensii "private": Fondurile de Pensii obligatorii, constituite din alocatii de la bugetul de stat, dar administrate privat (Pilonul II) si Fondurile de Pensii facultative, alimentate din contributii individuale si administrate privat (Pilonul III), ambele infiintate prin Legi organice in 2004, respectiv 2006. Fondurile din Pilonul III sunt complet private, comparabile cu fondurile de investitii din piata de capital, dar reglementate mai prudent prin lege speciala, avand in vedere obiectivul lor final, de completare a pensiei cetatenilor, si durata lor mai lunga (participatiile nu pot fi valorificate decat la termen). Ca orice active in proprietate privata, contributiile individuale la aceste fonduri nu pot fi nationalizate, se arata in comunicatul ASF, citat de Agerpres.

Romanii care au petrecut Pastele in tara au cheltuit 7 milioane euro

Aproape 110.000 de romani si-au petrecut Pastele in hotelurile si pensiunile din tara. Cele mai cautate destinatii au fost Valea Prahovei, zona Bran-Moeciu, Bucovina si Maramures. Acestia au cheltuit mai mult de 7 milioane de euro pe servicii turistice, potrivit datelor publicate de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc.

Hotelurile si pensiunile din zonele turistice romanesti au pus la dispozitie 136.000 de locuri de Paste, dintre care s-au vandut mai mult de 108.000, ceea ce reprezinta un grad de ocupare de 79%, potrivit datelor de la Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc, citate de News.ro.

Erdogan va putea ramane la putere pana in 2029

Referendumul de duminica din Turcia duce la cea mai mare schimbare politica din tara de la infiintarea republicii, in urma cu aproximativ 95 de ani, relateaza The Guardian, care prezinta principalele schimbari aprobate de populatie la consultarea populara. Opozitia a cerut Inaltei Comisii Elecorale sa anuleze rezultatul referendumului.

Partidul Republican al Poporului (CHP, opozitie) a cerut Inaltei Comisii Electorale (YSK) sa anuleze rezultatul referendumului care-i acorda puteri vaste presedintelui Recep Tayyip Erdogan, relateaza The Associated Press, potrivit News.ro.

Bulent Tezcan, vicepresedintele CHP, a citat nereguli in desfasurarea votului. Exista ”doar o singura cale de a pune capat discutiilor despre legitimitatea votului si de usura oamenii, iar aceasta este ca Inalt Comisie Electorala sa anuleze votul”, a declarat el.

Decizia fara precedent a YSK de a accepta ca valide buletine de vot care nu poarta stampila oficiala de control a provocat indignarea opozitiei.

Dacia Duster 2018 vine cu un design nou si imbunatatiri importante

Dacia Duster 2018 este cel mai anticipat automobil Dacia, marcand intrarea SUV-ului Duster in cea de-a doua generatie.

Modelul Duster este unul dintre automobilele de succes ale Dacia si Renault, astfel ca tranzitia catre noua generatie trebuie sa fie una de succes. Asa cum se intampla de obicei, lumea vrea sa stie cum va arata o masina noua, iar Dacia Duster 2018 apare intr-o serie de imagini de la Christian Schulte, care ne arata un model nou, similar in partea din fata cu Renault Kwid, vandut in India.

Elicopterul Airbus H215M va fi produs exclusiv de catre IAR Brasov

Producatorul francez de elicoptere Airbus Helicopters a semnat cu compania romaneasca IAR un acord general de cooperare exclusiva pentru producerea in Romania a elicopterului multirol H215M, IAR devenind contractor principal pentru orice posibila comanda de elicoptere a Ministerului Apararii pentru a-si inlocui flota imbatranita de elicoptere, a anuntat compania franceza.

Acordul a fost incheiat in contextul in care Airbus Helicopters a finalizat anul trecut o fabrica noua in Ghimbav, cu suprafata de 10.000 de metri patrati, unde va fi produs elicopterul H215, scrie News.ro.

Metrorex incepe modernizarea statiilor. Primele lucrari, la Republica, Titan si Nicolae Grigorescu

Prima etapa a modernizarii statiilor de metrou va incepe pe data de 19 aprilie, cu lucrari la statiile Republica, Titan si Nicolae Grigorescu, a anuntat Metrorex. Lucrarile la cele trei statii sunt programate sa se incheie in 5 mai, potrivit News.ro. Metrorex transmite ca, in perioada 19 - 25 aprilie, se va lucra la modernizarea sistemului de control-acces din cele trei statii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri