Fondul Monetar International (FMI) a revizuit in urcare prognoza de crestere economica pentru Romania, la 4,2% in 2017, fata de estimarea anterioara de 3,8%, potrivit raportului "World Economic Outlook". Si pentru anul viitor, estimarea a fost revizuita in sens pozitiv, de la 3,3% cat anuntase FMI in toamna anului trecut, la 3,4%.

Romania, a doua cea mai mare crestere economica din Europa in 2017

Fondul Monetar International (FMI) a revizuit in urcare prognoza de crestere economica pentru Romania, la 4,2% in 2017, fata de estimarea anterioara de 3,8%, potrivit raportului "World Economic Outlook". Si pentru anul viitor, estimarea a fost revizuita in sens pozitiv, de la 3,3% cat anuntase FMI in toamna anului trecut, la 3,4%.

Cu toate acestea, estimarea FMI ramane cu mult sub prognoza de crestere economica a Guvernului, de 5,2% in acest an.

Bittnet Systems vrea sa cumpere o companie de integrare IT din grupul Gecad

Bittnet Systems este in proces de achizitie a Gecad Net, companie de integrare IT detinuta de Radu Georgescu, urmand astfel sa isi completeze portofoliul de produse cu doua soft-uri la mare cautare in piata: Autocad si Kaspersky. Actionarii Bittnet sunt convocati in 26 aprilie sa aprobe achizitia Gecad pentru un maximum de 600.000 euro. De asemenea, Bittnet se pregateste de mutarea intr-un nou sediu, cu o suprafata de peste doua ori mai mare.

Gecad Net face parte din grupul de firme detinut de cunoscutul antreprenor Radu Georgescu. Integratorul de IT are o vechime de 23 de ani si 50 de certificari detinute, printre care Autocad si Kaspersky, primul soft fiind la mare cautare in piata locala de firmele din automotive si inginerie.

Bayer finanteaza proiecte si idei inovatoare in domeniul sanatatii digitale in valoare de 50.000 de euro

Compania Bayer invita startup-urile si companiile cu experienta in domeniul sanatatii digitale sa aplice pentru finantare in cadrul editiei 2017 a Grants4Apps, a cincea editie a programului la nivel mondial. In acest an, Bayer are in vedere sprijinirea solutiilor digitale inovatoare in domeniul sanatatii menite sa rezolve o serie de provocari din sectoarele comerciale, de dezvoltare si cercetare ale diviziei de farmaceutice a companiei.

Romanii au cheltuit mai mult si s-au orientat catre produse mai scumpe

Anul 2016 a fost inca un an bun pentru industria bunurilor de larg consum, atat din perspectiva retailerilor, cat si a producatorilor. A fost al doilea an consecutiv cand romanii au avut un apetit crescut pentru produse mai scumpe si pentru cheltuieli mai mari, arata un studiu GfK.

Piata FMCG a crescut cu 3,4% in valoare fata de 2015. In spatele acestei cresteri sta atat o crestere cu 3% a volumelor cumparate, cat si fenomenul de uptrading (orientarea consumatorilor catre produse superioare din punct de vedere al pretului). Spre deosebire de anul trecut, uptrading-ul s-a regasit atat in comertul modern, cat si in cel traditional. Acest fenomen a determinat la nivel national o crestere de un punct procentual a marcilor premium, in defavoarea celorlalte categorii de pret.

Actiunile Albalact dispar de la Bursa

Actiunile Albalact (simbol bursier ALBZ), cel mai mare producator de lactate din Romania, se retrag de la tranzactionare pe bursa, potrivit unui anunt al societatii, care a fost delistata de catre noul proprietar, grupul francez Lactalis, potrivit News.ro.

In noiembrie 2016, Autoritatea de Supraveghere Financiara a aprobat intentia BSA International de delistare a Albalact, printr-o oferta facuta actionarilor minoritari.

In urma delistarii, actionarii minoritari care nu si-au incasat banii pe actiunile Albalact vor putea solicita oricand contravaloarea acestora la pretul de 0,5252 lei pe actiune.

Apple pregateste cea mai scumpa gama de iPhone-uri

La 10 ani de la lansarea primului iPhone de catre Steve Jobs, Apple pregateste cea mai scumpa gama de iPhone-uri, care va include trei telefoane.

Apple va lansa trei iPhone-uri, cel mai devreme in toamna acestui an, care vor fi versiuni modernizate pentru doua modele actuale si un nou telefon cu un look modificat, au declarat surse apropiate companiei, transmite News.ro.

Kuwait Airways revine in Romania pentru o noua selectie si angajare de stewardese

Kuwait Airways revine in Romania pentru o noua selectie si angajare de stewardese, dupa sesiunea de recrutari din februarie. Noul eveniment de selectie va avea loc in data de 07 Mai 2017, la Cluj Napoca.

La interviurile din Cluj, care vor avea loc la Grand Hotel Italia, de la ora 9, vor mai fi selectate 25 de stewardese/ insotitori de bord.

Pe 21 aprilie, vor pleca la noul noul job primele romancele care au fost selectate si angajate ca stewardese la compania de aviatie Kuwait Airways.

Premierul May a anuntat organizarea de alegeri anticipate in vara

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a convocat alegeri legislative anticipate pentru data de 8 iunie, relateaza BBC News. Ea a precizat ca motiunea in acest sens are nevoie de aprobarea a doua treimi din membrii Camerei Comunelor si a indemnat opozitia sa o sustina.

Consiliul European a dat asigurari ca alegerile anticipate din Marea Britanie nu schimba in niciun fel planurile Uniunii Europene privind procesul de negociere a Brexit, relateaza AFP.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri