Producatorul de medicamente Antibiotice Iasi (ATB) va avea de infruntat in 2017 un context dificil de piata, in conditiile in care taxa clawback se mentine la un nivel ridicat, insa pe termen de cinci ani exista premise favorabile companiei, avand in vedere cresterea exporturilor si asteptarile privind reducerea taxei clawback. In acest context, analistii casei de brokeraj Intercapital Invest recomanda acumularea actiunilor ATB, insa atrag atentia ca potentialul de crestere este limitat la doar 4,3% in urmatoarele 12 luni (pret tinta 0,5946 lei/actiune).

Taxa clawback presupune aplicarea unui procent (“p”) la valoarea medicamentelor decontate de Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate (CNAS). Coeficientul “p” a fost de 18,9% in T4 2016, in crestere cu 6,3% fata de T4 2015 si cu 4% fata de T3 2016. Majorarea taxei din ultima perioada se datoreaza cresterii consumului de medicamente inovative, conform asociatiei Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice (APMGR).

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont