"Ponderea vanzarilor off-plan din totalul vanzarilor de locuinte noi in Bucuresti nu este mai mare de 15%", pe segmentele quality - medium & high - end market (zonele centrale si de nord ale Bucurestiului), carora compania de consultanta imobiliara Crosspoint Real Estate se adreseaza. "Pentru achizitia de apartamente off-plan, o conditie esentiala pentru cumparatori este increderea/ reputatia dezvoltatorului, brandul si istoricul acestuia pe piata si garantiile pe care acesta le ofera clientilor. Exista o anumita exaltare pe piata in acest moment, in care atat brokerii cat si anumiti dezvoltatori aflati la primul proiect rezidential proiecteaza «un nou vis imobiliar» - iar o parte dintre clienti, in special generatia care nu a prins foarte bine criza sau chiar si cei care au uitat-o devin categorii vulnerabile", spune Mihai Dumitrescu (foto).

El arata ca, in acest moment, pe piata sunt o serie de dezvoltatori expusi pe mai multe proiecte in diverse stadii de dezvoltare, care au vandut masiv off-plan si ale caror proiecte sunt intarziate. "In principiu, trebuie sa stii de la cine sa cumperi si caror elemente sa acorzi atentie, pentru a lua o decizie in cunostinta de cauza si pentru a calibra corect factorul de risc pe care il presupune orice tip de achizitie de acest tip. Riscul principal este legat, asadar, de solvabilitatea dezvoltatorului. De asemeanea, in cazul in care dezvoltatorul nu are experienta necesara pe piata, pot exista anumite vicii de constructie. In plan, randarea proiectului poate promite un vis frumos care in realitate sa nu se aplice – ex. suprafete mai mici, finisaje de calitate mai slaba decat cele promise in plan, etc", mai spune reprezentantul Crosspoint.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont