Agentia de evaluare Moody's a anuntat ca a redus perspectiva in ceea ce priveste ratingul Romaniei de la pozitiv la stabil, dar a reconfirmat ratingul Baa3 pentru datoria pe termen lung. Analistii agentiei au redus perspectiva din cauza politicii fiscale expansioniste, care a dus la cresterea deficitului fiscal, iar politica macroeconomica prociclica a dus la largirea deficitului de cont curent, ceea ce va obliga Guvernul sa se imprumute tot mai mult, iar tara ar deveni astfel tot mai vulnerabila la socuri financiare externe.

Moody's: Romania are deficite tot mai mari

Agentia de evaluare Moody's a anuntat ca a redus perspectiva in ceea ce priveste ratingul Romaniei de la pozitiv la stabil, dar a reconfirmat ratingul Baa3 pentru datoria pe termen lung. Analistii agentiei au redus perspectiva din cauza politicii fiscale expansioniste, care a dus la cresterea deficitului fiscal, iar politica macroeconomica prociclica a dus la largirea deficitului de cont curent, ceea ce va obliga Guvernul sa se imprumute tot mai mult, iar tara ar deveni astfel tot mai vulnerabila la socuri financiare externe.

Primul motiv pentru care perspectiva a fost redusa il reprezinta cresterea deficitului fiscal.

Facilitatile fiscale din zona cercetarii si dezvoltarii vor motiva firmele sa mute fabrici in Romania

Aplicarea de facilitati fiscale in zona de cercetare si dezvoltare va accelera pe termen mediu trendul de mutare a unor fabrici in Romania, iar pe termen lung va duce la dezvoltarea semnificativa a centrelor de inovare, in contextul in care acest sector a avut mult de suferit in ultimii ani din cauza subfinantarii, iar multe firme au ales sa opreasca investitiile la granita de est a Uniunii Europene (UE) din cauza situatiei din Ucraina, ceea ce ar trebui sa avantajeze Romania, au declarat, recent, specialisti in fiscalitate din cadrul firmei de consultanta si audit EY Romania, in cadrul unei intalniri cu jurnalistii.

Romania a acordat, inca de anul trecut, doua facilitati importante pe zona cercetarii si dezvoltarii. Astfel, angajatii din domeniul cercetarii sunt scutiti de impozitul de 16% pe venitul din salarii, iar firmele care au departament de cercetare si dezvoltare pot obtine deduceri de 150% din cheltuielile facute pe acest segment. In plus, de la 1 ianuarie 2017, firmele care desfasoara exclusiv activitati de cercetare si dezvoltare sunt scutite de la plata impozitului pe profit in primii 10 ani de activitate, informeaza News.ro.

Ministrul Energiei: Mai avem 60.000 de consumatori nealimentati cu energie

Aproximativ 60.000 de consumatori sunt duminica nealimentati cu energie electrica, la jumatate fata de ziua anterioara, cele mai grave probleme fiind in judetele Galati si Vaslui, a declarat ministrul Energiei, Toma Petcu. La nivelul Ministerului Energiei se va realiza si o analiza pentru a se vedea de ce s-a ajuns din punct de vedere tehnic in aceasta situatie.

Petcu a anuntat ca autoritatile se confrunta cu o situatie dificila, in mod special in zona Moldovei, unde au fost inregistrate fenomene meteo severe si neobisnuite pentru aceasta perioada, iar situatia inregistrata in 21 aprilie a fost mai grava decat cea inregistrata in varful din aceasta iarna, aproape 500 de localitati ramanand fara alimentare cu energie electrica, scrie News.ro.

Care este cel mai bun internet fix si mobil

ANCOM a publicat un nou raport cu privire la cel mai bun internet fix si la cel mai bun internet mobil, iar rezultatele sunt imbucuratoare.

ANCOM foloseste unealta Netograf pentru a monitoriza vitezele de download si de upload, dar si calitatea internetului in general. De asemenea, aplicatia este disponibila gratuit aici pentru orice utilizator de internet care doreste sa isi testeze viteza, dar si calitatea conexiunii. Aplicatia identifica automat providerul la care sunteti abonati si va da chiar si posibilitatea de a selecta pachetul de internet pe care il folositi. In plus, aplicatia permite diferentierea intre conexiuni pe fir si conexiuni wireless.

Primaria Capitalei va implementa benzi unice pentru RATB din luna iunie

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat, pe pagina sa de Facebook, ca incepand cu luna iunie se vor implementa benzi unice pentru RATB.

Gabriela Firea i-a anuntat pe bucuresteni ca din luna iunie mijloacele de transport in comun vor circula pe benzi unice. Proiectul va demara in doua etape.

"Mai aproape de debutul proiectului benzi unice. In prima parte a lunii iunie va demara pilotul in zona : Soseaua Bucuresti Ploiesti de la intersectia cu str. Elena Vacarescu - Piata Presei Libere - B-dul Kiseleff - Maresal Prezan - Calea Dorobantilor (intre Piata Dorobantilor si Piata Lahovary) - George Enescu - Magheru - Piata Romana", a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Orange lanseaza prima banca digitala si un asistent virtual personal

Orange a anuntat in cadrul evenimentul Show Hello de la Paris ca lanseaza Orange Bank, o banca digitala. In plus, compania anunta si un asistent virtual personal, Djingo.

Orange Bank ofera cateva servicii digitale pentru clienti. De exemplu, banii pot fi trimiti cu ajutorul unui mesaj text, iar pe langa telefonul mobil, un dispozitiv de plati este si cardul Orange, care va putea fi blocat sau deblocat direct din aplicatie, potrivit start-up.ro.

In Romania, Orange vrea sa lanseze serviciile bancii la inceputul lui 2018, dar fara o licenta completa de banking. Practic, va fi o institutie financiara, nu o banca. Reprezentantii Orange au spus ca operatorul mobil va oferi in Romania servicii de credit pe termen scurt si servicii de plati. Din acest lucru, Orange Bank nu va fi o banca reglementata in Romania, ci o institutie de plati si credite de la 3 luni la un an.

Emmanuel Macron si Marine Le Pen se vor confrunta in al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Franta

Prezidentiabilul En Marche, Emmanuel Macron, a castigat primul tur al alegerilor prezidentiale, potrivit exit-poll-urilor publicate imediat dupa inchiderea urnelor de mai multe organizatii din Franta. Sondajul Ipsos arata ca Emmanuel Macron se va confrunta in al doilea tur al cursei pentru palatul Elysee cu Marine Le Pen, scrie news.ro.

Sondajul Ipsos il arata cu 23,7% din voturi pe Emmanuel Macron, urmat cu 21,7% din sufragii de Marine Le Pen.

Cum va arata scoala viitorului: rusii incep lucrarile in proiectul care va revolutiona invatamantul

Lucrarile unuia dintre cele mai ambitioase proiecte au demarat in Rusia, insa nu in Moscova sau in alt oras important, ci in inima Siberiei, acolo unde autoritatile planuiesc sa dezvolte cea mai avansata unitate de invatamant din intreaga lume.

Scoala viitorului, care ar urma sa puna accentul pe conceptul de “smart”, va fi dezvoltata in orasul Irkutsk si va combina elemente moderne de arhitectura cu natura, intr-o “proiectie unica de invatamant pentru comunitate”.

Proiectul ar urma sa se adreseze unui numar de peste 1.000 de elevi, care isi vor desfasura activitatea in zeci de clase de dimensiuni si aranjamente variate, cu lumina naturala si o insonorizare performanta, cu programe si cursuri desfasurate atat in interior cat si la exterior.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri