Vast Resources vrea sa extraga lunar circa 30 tone de concentrat de aur si argint din mina de la Manaila

Compania britanica Vast Resources a demarat primele teste in ceea ce priveste procesarea de metale pretioase, aur si argint, la mina din Manaila.

Vast Resources preconizeaza ca va putea sa extraga lunar aproximativ 30 de tone concentrat de aur si argint incepand cu luna mai 2017. Astfel, britanicii adauga un nou tip de concentrat procesat la mina suceveana, ajungand la un total de 3 produse: cupru, zinc, aur si argint.

„La mina din Manaila am avut anul trecut experti care au gasit solutiile necesare pentru separarea concentratului de zinc si cupru, dar au vazut si potentialul de separare a celui de aur si argint. Astfel, vom putea avea din acest an o productie importanta de concentrat de aur si argint in fiecare luna”, a declarat Andrew Prelea, director executiv si presedinte Vast Resources Romania.

Compania Vast Resources a fost fondata la sfarsitul anului 2005, avand ca obiect de activitate explorarea zacamintelor minerale din Zimbabwe si Africa de Sud. In completarea activitatii din Africa, in mai 2013, Vast Resources si-a indreptat atentia catre Romania, in vederea dezvoltarii strategiei de business.

Vast Resources a devenit unicul proprietar al companiei Sinarom Mining Group in urma cumpararii actiunilor minei sucevene in proportie de 100%. Incheierea tranzactiei va atinge suma totala de 2,5 mil. dolari, ducand investitia la 7,5 mil. dolari. Bugetul de investitii pentru 2017 se ridica la 5-7 milioane de dolari si poate ajunge la 10 milioane de dolari reprezentand costurile de deschidere pentru mina Baita, extinderea minei din Manaila si inceperea prospectiunilor in Zagra, Bistrita-Nasaud.

Citeste si:
Industria romaneasca a inregistrat un avans de 1,5% in luna mai
Industria romaneasca a...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

In prezent, in mina din Manaila lucreaza 200 de angajati, 60 in cea din Baita-Plai si 15 in Bucuresti. Odata cu extinderea minei din Suceava si deschiderea celei din Baita-Plai, numarul de angajati va creste la peste 600.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri