Tiriac Auto, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de masini noi, care are in portofoliu brandurile Ford, Hyundai, Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz si Mitsubishi, dar si o divizie de Auto Rulate, se asteapta anul acesta la o cifra de afaceri in crestere cu 50-60 de milioane de euro fata de anul anterior, la 300 de milioane de euro, a declarat pentru wall-street.ro Daniel Antor, CEO-ul companiei.

"Estimam o cifra de afaceri de circa 300 de milioane de euro pentru compania Tiriac Auto. Anul trecut afacerile au ajuns la 240-250 de milioane de euro. Tiriac Auto este la 10% din tot ce inseamna masini noi de import. Este o cota de piata pe care am atins-o in ultimii 4-5 ani crescand de la 5% si ne propunem sa o pastram", a mai spus Daniel Antor.

Businessul cu masini rulate al lui Tiriac a crescut cu 70% anul trecut, la 2.500 de masini vandute. Pentru anul acesta, estimarile sunt de 3.000 de masini.

"Pe zona de masini 4-6 ani vechime vrem sa fim din ce in ce mai buni pentru a ajuta clientii care vor sa schimbe masinile si, de ce nu, pe cei care vor sa ia masini cu garantie", a mai spus managerul.

Masinile electrice vor avea vanzari mai bune peste 3-5 ani

Anul trecut, Tiriac Auto a vandut 5 masini electrice Mitsubishi i-Miev. Intrebat daca va ajunge si in Romania prima masina electrica Jaguar, SUV-ul i-Pace, care este programata de lansare in Europa in 2018, Antor a spus ca modelul va fi disponibil si la noi imediat dupa lansare.

Citeste si:
FREE NOW se lanseaza in Romania, cu 100.000 de curse gratuite
FREE NOW se lanseaza in...

"Masinile electrice, astazi, nu sunt neaparat o solutie economica. Bineinteles pentru cei care doresc acest lucru, ele exista, le avem in gama. Cred ca in urmatorii 3 maxim 5 ani aceste lucruri se vor schimba radical si vor intra intr-o solutie economica viabila", a precizat Daniel Antor.

Anul acesta, Tiriac Auto va investi in jur de 3 milioane de euro in modernizarea retelei de showroom-uri Jaguar Land Rover. Compania vinde aproximativ jumatate din masinile Jaguar si Land Rover importate. Pentru anul acesta, managerul estimeaza o crestere a vanzarilor de 30-40%.

Tiriac Auto detine in Romania sase reprezentante dedicate marcilor Jaguar si Land Rover: in Bacau, Brasov, Iasi, Oradea si doua in Bucuresti. Reteaua de distributie si service auto Tiriac Auto numara 62 de reprezentante monobrand sau multibrand.

Tiriac Auto, companie activa de 25 de ani pe piata romaneasca, face parte din Grupul Tiriac, care reuneste peste 40 de companii private autohtone, activand in multiple sectoare precum imobiliare, auto, servicii financiare, transport aerian si energie. Tiriac Auto reprezinta sase marci auto: Ford, Hyundai, Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz si Mitsubishi.

Citeste si:
Apartenenta la UE, esentiala pentru capitalismul din Romania
Viorel Vasile, Safety Broker:...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Huawei, Trump, cursa 5G si Guvernul Romaniei: Cum ne pozitionam?