Actiunile Digi sunt vandute in IPO la un pret cuprins intre 38 si 56 de lei, ceea ce inseamna ca acestea ar fi evaluate la un indicator P/E(pretul impartit la profitul pe actiune) intre 71,7 si 104,8. De asemenea, Indicatorul P/BV (pretul impartit la valoarea contabila pe actiune) ar fi intre 19,7 si 29.

“Este vorba de multipli de piata foarte mari, mult peste nivelul intalnit in mod normal la BVB. Pe de alta parte, utilizand multipli care iau in calcul afacerea propriu-zisa, ignorand modul de finantare, compania nu mai pare la fel de scumpa. Multiplul EV/EBITDA este intre 7,91 si 9,46, iar EV/S este intre 2,40 si 2,87, mai ales cel din urma fiind intr-o zona destul de confortabila. Romgaz are un multiplu EV/S de 3,80, Transgaz 2,68, Nuclearelectrica 2,23. In cazul EV/EBITDA, nivelul este mai mare decat la alte companii, insa diferenta nu este comparabila cu cea de la P/E sau P/BV”, spune Marius Pandele, analist in cadrul casei de brokeraj Prime Transaction. Acesta subliniaza ca trebuie avut in vedere si faptul actiunile listate pe BVB sunt de clasa inferioara (B – cu un singur drept de vot), iar cele de clasa A (cu 10 drepturi de vot) valoreaza in mod normal mai mult decat ele, multiplii de piata fiind asadar chiar mai mari pentru actiunile clasa A.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont