Criza de personal de pe piata muncii din Romania se va accentua in perioada urmatoare, avand in vedere ca numarul angajatilor si gradul de pregatire profesionala a acestora a consemnat o scadere in ultimii 10 ani, trend care ar putea continua, concomitent cu marirea discrepantei intre salariile castigate in functie de regiuni, potrivit unei analize realizate de KeysFin.

Criza de personal din Romania se va acutiza in viitor

Criza de personal de pe piata muncii din Romania se va accentua in perioada urmatoare, avand in vedere ca numarul angajatilor si gradul de pregatire profesionala a acestora a consemnat o scadere in ultimii 10 ani, trend care ar putea continua, concomitent cu marirea discrepantei intre salariile castigate in functie de regiuni, potrivit unei analize realizate de KeysFin.

Datele Institutului National de Statistica arata ca, dupa boom-ul economic din 2007-2008, numarul locurilor de munca vacante aproape s-a dublat, de la 38.625 in 2009 la 59.753 in anul trecut.

300 de taximetristi au protestat fata de "concurenta neloiala practicata de Uber"

Aproximativ 300 de taximetristi din Cluj au protestat fata de ”concurenta neloiala practicata de Uber”, ei sustinand ca de la introducerea acestui serviciu in oras comenzile lor au scazut cu aproximativ 30%.

Taximetristii au plecat in coloana pe mai multe strazi din centrul orasului, ei dorind sa atraga atentia asupra faptului ca serviciul Uber face concurenta neloiala taximetriei clasice, potrivit News.ro. Protestatarii au spus ca de la intrarea Uber pe piata clujeana comenzile lor au scazut cu 30% si ca isi doresc ca acest serviciu sa fie reglementat la fel ca taximetria clasica.

Romanii vor circula in Canada fara vize, incepand din 1 mai

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca, incepand de luni, 1 mai, cetatenii romani care au detinut, in ultimii 10 ani, o viza de rezidenta temporara in Canada si cei care detin, in prezent, o viza valabila care permite intrarea in SUA (non-immigrant visa) au posibilitatea de a intra in / tranzita Canada, pe calea aerului, in baza unei Autorizatii de Calatorie Electronice (Electronic Travel Authorization – eTA), fara a mai avea nevoie de viza.

BMW cauta parteneri in Romania, mai ales pe segmentul productiei de masini electrice

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, s-a intalnit la Munchen cu reprezentanti ai concernului german BMW, cu care a discutat despre stategia de dezvoltare a BMW Group si despre posibilitatile de implicare a companiilor romanesti in implementarea acesteia.

"In contextul expansiunii conceptului de mobilitate electrica la nivel global, paradigma competitivitatii se schimba. Astfel ca, producatori de masini cu traditie de peste 100 de ani in industrie, precum BMW, isi cauta noi parteneri, pe noi piete, companiile din Romania fiind vizate in context", a declarat ministrul Alexandru Petrescu, potrivit News.ro.

Traficul la frontiera a crescut cu 59%

Traficul la punctele de trecere a frontierei a crescut cu 59% in ultimele 24 de ore, numarul persoanelor care au trecut prin vama ajungand la aproape 200.000,atat pe sensul de intrare, cat si pe cel de iesire din tara, a anuntat Politia de Frontiera.

Prin punctele de trecere a frontierei au intrat si au iesit din tara, de vineri pana sambata dimineata, 199.200 de persoane si aproximativ 55.300 de vehicule, in conditiile in care intr-o zi normala tranziteaza frontiera, in medie, 125.000 de persoane si 37.000 de vehicule, potrivit News.ro.

Paralela 45 va deschide inca sase agentii si mizeaza pe afaceri de 50 milioane euro in acest an

Paralela 45, unul din cei mai mari touroperatori din Romania, va mai deschide pana la sfarsitul anului inca sase agentii proprii si in franciza, urmand sa ajunga la 45 de locatii, a declarat proprietarul agentiei de turism, Alin Burcea. Compania estimeaza totodata pentru acest an afaceri totale de 50 de milioane de euro, in crestere cu aproape 14%, de la 44 de milioane de euro in 2016.

"Acum pregatim franciza pentru Sf. Gheorghe. Mai dorim franciza la Arad si agentii proprii la Bacau si Focsani in acest an. Dorim, de asemenea, sa mai deschidem alte doua francize in Bucuresti. Deci sase agentii vor mai fi deschise, sa ajungem pana la sfarsitul anului cu 45 de agentii, atat proprii cat si in franciza", a afirmat Alin Burcea, care este si presedinte al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), potrivit News.ro.

Barbat inarmat, ucis de politistii americani

Autoritatile americane au impuscat mortal un atacator inarmat, dupa ce acesta din urma a deschis focul la o petrecere din metropola San Diego. Opt persoane au fost ranite in atacul armat, care a avut loc la o piscina de langa un complex de apartamente.

Seful Politiei din San Diego, Shelly Zimmerman, a explicat ca atacatorul inarmat a fost ucis doar dupa ce si-a indreptat arma spre primii ofiteri sositi in bogatul cartier La Jolla, potrivit News.ro.

Norvegia a dispus controlul sistematic al tuturor persoanelor care intra sau parasesc spatiul Schengen

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau calatoresc pe teritoriul Regatului Norvegiei, ca, incepand cu data de 1 mai 2017, se instituie masura de control sistematic a persoanelor si documentelor de identitate si de calatorie pentru toate persoanele care intra in sau parasesc spatiul Schengen prin punctele de frontiera norvegiene.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri