Emmanuel Macron este noul presedinte al Frantei, ales cu peste 65% din voturi, arata exit-poll-urile, potrivit Digi 24. El este considerat un OZN politic, ”nici de dreapta, nici de stanga”.

Ministerul Apararii vrea sa cumpere masline, fructe si legume pentru Unitatea Militara de la Constanta, in valoare de 64.142 lei

Ministerul Apararii Nationale a demarat doua proceduri de licitatie deschisa pentru a achizitiona masline negre, verzi si blonde, precum si legume si fructe pentru Unitatea Militara de la Constanta, cu valori estimate de 51.522 lei, respectiv 12.620 lei, criteriul de atribuire fiind pretul cele mai scazut.

Potrivit unui anunt postat pe SEAP, MApN vrea sa incheie un contrat de achizitii publice, al carui obiectiv este furnizarea de masline de masa negre, verzi si blonde pentru unitatile militare din Fortele Navale, informeaza News.ro.

Primaria Capitalei a ales un nou logo pentru Bucuresti

Primaria Capitalei a ales un alt logo pentru Bucuresti, urmatorul clasat in functie de punctaj, dupa ce lucrarea care a fost desemnata initial castigatoare la concursul organizat de municipalitate a fost descalificata pentru ca seamana cu unul dintre logo-urile orasului Taipei.

"In urma descalificarii lucrarii declarate initial castigatoare, juriul concursului organizat de Primaria Capitalei pentru realizarea unui logo reprezentativ al municipiului Bucuresti a desemnat un nou invingator in persoana lui Alexandru Mihai Nenciu, a carui propunere de logo era urmatoarea clasata in functie de punctaj”, a anuntat Primaria Bucuresti, potrivit News.ro.

Hidroelectrica a incheiat primul trimestru cu un profit brut istoric

Producatorul de energie Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, a incheiat primul trimestru cu un profit brut de 482 milioane lei, cel mai mare castig trimestrial obtinut pana acum de companie, cu 100 milioane lei mai mare fata de perioada similara a anului trecut, a declarat directorul general al Hidroelectrica, Ovidiu Agliceru, care a precizat ca societatea dispune de lichiditati de peste 2,7 miliarde lei (circa 600 milioane euro) in banci.

Pentru primele patru luni din acest an, compania estimeaza un profit brut de 600 milioane lei.

Analistii despre oferta Digi: Actiune scumpa, dar cu perspective pe termen lung

Actiunile pe care Digi Communications le-a scos la vanzare zilele acestea in oferta publica pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) par a fi destul de scumpe luand in considerare gradul de indatorare al companiei si comparand indicatorii Digi cu cei ai celorlalte companii de pe bursa locala, dar si cu cei ai unor companii straine care activeaza in acelasi domeniu. Totusi, pozitia de lider in piata si actionariatul inca antreprenorial face din Digi (RCS&RDS) o posibila tinta pentru o achizitie in urmatorii ani.

Actiunile Digi sunt vandute in IPO la un pret cuprins intre 38 si 56 de lei, ceea ce inseamna ca acestea ar fi evaluate la un indicator P/E(pretul impartit la profitul pe actiune) intre 71,7 si 104,8. De asemenea, Indicatorul P/BV (pretul impartit la valoarea contabila pe actiune) ar fi intre 19,7 si 29.

BNR a redus rata rezervelor minime obligatorii la valuta de la 10% la 8%

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a decis reducerea ratei rezervelor minime obligatorii la valuta de la 10% la 8%, pentru prima data in acest an. Nivelul precedent al rezervelor la valuta fusese stabilit in octombrie 2016.

In aceeasi sedinta, BNR a decis mentinerea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 1,75% pe an, neschimbat de doi ani. De asemenea, rata rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in lei se mentine la nivelul de 8%, in vigoare incepand din 24 mai 2015.

Camera Deputatilor a lansat o licitatie pentru a cumpara masini de peste un milion de euro

Camera Deputatilor a lansat o licitatie deschisa, prin SEAP, pentru a cumpara masini pentru Adunarea Parlamentara a NATO, care va avea loc in luna octombrie la Bucuresti. Valoarea estimata a contractului este de peste un milion de euro.

Conform anuntului publicat pe SEAP, licitatia vizeaza achizitia a 25 de autoturisme, impartite pe 3 loturi: autoturisme de protocol (3 bucati), autoturisme pentru delegatii (19 bucati) si autoturisme pentru transportul a mai putin de zece persoane (3 bucati), transmite News.ro.

Contractul va fi atribuit prin licitatie deschisa, dupa criteriul pretului cel mai scazut, valoarea estimata fiind de 4.745.378 lei fara TVA. Ofertele pot fi depuse pana in 29 mai.

Dumitru Dragomir, cercetat pentru luare de mita si complicitate la spalare de bani

Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si masura controlului judiciar pentru 60 de zile fata de Dumitru Dragomir, fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. Dumitru Dragomir este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si complicitate la spalare de bani.

Dumitru Dragomir este cercetat sub control judiciar pentru ca ar fi luat mita 3,1 milioane de euro de la fostul administrator al RCS&RDS Ioan Bendei, in schimbul cedarii drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I in sezoanele din 2008 pana in 2011, potrivit News.ro. Ioan Bendei a fost pus sub acuzare pentru dare de mita, iar alti doi sefi din aceeasi firma sunt cercetati pentru dare de mita si, respectiv, complicitate la aceasta infractiune.

Muzeul kitsch-ului s-a deschis in Bucuresti

Primul Muzeul al Kitsch-ului din Romania, si al patrulea din lume, s-a deschis in Bucuresti. Turistii pot vedea interiorul unui apartament comunist cu rufele pe sarma, crucea cu termometru, icoane 3D, pestele din cristal de pe televizor, carpeta Rapirea din Serai si multe alte obiecte lipsite de gust.

Piesele din Muzeul Kitsch-ului sunt impartite pe sapte categorii: Dracula, Religie, Comunism, Design interior, Gypsy, Modern si Make your own kitsch, scrie News.ro.

Icoanele-veioza, cotidianul Dracula din anii 2001-2002, bibelourile iepuri si catei, carpetele cu Rapirea din Serai, interiorul de apartament din comunism, Mona Lisa cusuta pe goblen sau veveritele impaiate si sticlele de parfum care se puneau in vitrine constituie ”patrimoniul” noului muzeu de tip boutique.

Emmanuel Macron este noul presedinte in Hexagon

Emmanuel Macron este noul presedinte al Frantei, ales cu peste 65% din voturi, arata exit-poll-urile, potrivit Digi 24. El este considerat un OZN politic, ”nici de dreapta, nici de stanga”.

Candidata de extrema-dreapta Marine Le Pen a obtinut 34,9% din voturi, informeaza News.ro. Potrivit unui sondaj realizat de Kantar Sofres-Onepoint la iesirea de la urne, Macron a obtinut 65,5% din sufragii, iar Le Pen 34,5%.

Institutul Elabe estimeaza ca Macron a obtinut 65.9% din voturi, iar Le Pen 34,1%, relateaza BFMTV. Rata de absenteism a fost de 25,5%, potrivit exit-pollului Kantar Sofres-Onepoint.

Sanctiuni dure pentru farmaciile care elibereaza medicamente fara reteta si care vand angro

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a afirmat ca Romania ocupa un loc codas in Europa in ceea ce priveste starea de sanatate, in conditiile in care romanii isi administreaza singuri tratamentul si exista farmacii care vand, in continuare, antibiotice fara reteta. In acest sens, ministrul a anuntat ca in noua Lege a sanatatii vor fi introduse sanctiuni „foarte dure” pentru farmaciile care elibereaza medicamente fara reteta si care vand angro.

„Din punct de vedere al starii de sanatate, Romania se situeaza pe un loc codas in Europa, suntem intre ultimele tari din Europa in ceea ce priveste stare de sanatate a populatiei. Prevalenta cea mai mare o au bolile cardiovasculare, urmate de afectiunile oncologice si boli digestive. Suntem mai bolnavi decat ceilalti europeni”, a afirmat ministrul Sanatatii, potrivit News.ro.

Tranzactie in real-estate

Hili Properties, companie axata pe investitii si dezvoltari imobiliare, din grup cu Premier Restaurants, care detine restaurantele Mc Donald’s Romania, a achizitionat proiectul ART Business Center din Capitala, in urma unei investitii de peste 30 de milioane de euro.

Situata in nordul Bucurestiului, proprietatea cu noua etaje are 18.600 de metri patrati de suprafata inchiriabila si ocupa o amprenta de 3.400 de metri patrati. Cele trei etaje subterane dispun de peste 400 locuri de parcare.

Hili Properties si Premier Restaurants Romania fac parte din Hili Ventures, un grup divers de companii cu sediul in Malta.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri