Cehii si polonezii ne invata ce sa facem pentru a nu pierde fonduri europene

Romania risca sa piarda intre 2%- 25 % din fondurile structurale, daca platile directe din 2007 acordate pentru fiecare hectar agricol se bazeaza pe date incorecte declarate de fermieri, se arata intr-un comunicat al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA), conform NewsIn.

Pentru a evita astfel de situatii, specialistii din APIA trebuie sa verifice in teren datele declarate de fermieri. in acest sens, reprezentantii agentiei au participat, in perioada 16-17 noiembrie, la o sesiune de instruire.

Acest eveniment a fost sustinut de reprezentanta Fondului de Stat pentru Interventii in Agricultura din Republica Cehia, Lucie Savelkova, respectiv Maciej Zeimak, din partea Agentiei de Restructurare si Modernizare in Agricultura din Republica Polonia.

Scopul instruirii a fost perfectionarea metodologiilor si procedurilor ce trebuie aplicate in verificarea datelor declarate in Registrul fermelor de catre agricultorii romani care primesc subventii din fonduri europene prin campaniile regionale de control pe teren programate sa inceapa dupa 1 ianuarie 2007. Potrivit normelelor europene, in cazul depistarii unor nereguli in datele declarate de fermieri sau a unor incercari de fraudare, Romania risca sa piarda intre 2 % si 25 % din fondurile alocate pentru plati directe in 2007.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Comisia Europeană aşteaptă un declin al economiei României de 6% în 2020
Setari Cookie-uri