Romania a inregistrat in primul trimestru cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana, atat fata de trimestrul precedent cat si fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor publicate de Eurostat.

Romania a inregistrat cea mai mare crestere economica din UE, in T1 din 2017

Romania a inregistrat in primul trimestru cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana, atat fata de trimestrul precedent cat si fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor publicate de Eurostat.

Economia Romaniei a avansat in primele trei luni cu 1,7% comparativ cu trimestrul patru al anului trecut. In termeni anuali, PIB-ul a consemnat o consemnat o crestere de 5,6%, arata datele Eurostat, care sunt conforme cu sistemul european de contabilitate ESA 2010, potrivit News.ro.

Salarii mai mari pentru unii bugetari si burse pentru studenti in vacanta de vara

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 2/2017 privind unele masuri fiscal-bugetare care prevede majorarea cu 20% a cuantumului brut al salariilor de baza aflate in plata pentru mai multe categorii de personal a fost adoptat marti, cu 232 voturi „pentru”, 21 voturi „impotriva” si o abtinere de Camera Deputatilor, fiind aprobat si un amendament potrivit caruia studentii primesc bursa si in perioada vacantei de vara, in cuantum de 201 lei, pentru eforturile depuse si protectia sociala a acestora.

Proiectul de lege privind asigurarile RCA, adoptat de Camera Deputatilor

Deputatii au adoptat, marti, proiectul de Lege privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto, care le va permite proprietarilor de masini sa fie despagubiti indiferent de service-ul in care isi vor repara masina, dar politele nu au cum sa creasca din cauza costurilor cu reparatiile.

Unul din amendamentele adoptate de trei comisii din Camera Deputatilor, in cazul legii care va reglementa piata asigurarilor auto obligatorii RCA, va permite proprietarilor de masini sa fie despagubiti indiferent de service-ul in care isi vor repara masina, dar politele nu au cum sa creasca din cauza costurilor cu reparatiile, pentru ca acestea reprezinta doar o mica parte din costul total al daunelor, a declarat, marti, presedintele Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente, Cristian Muntean, potrivit News.ro.

Programul Start-up Nation va fi lansat in iunie

Programul Start-up Nation, prin care se vor acorda ajutoare financiare nerambursabile de pana la 200.000 de lei pentru fiecare initiativa in afaceri, va fi lansat in luna iunie, a anuntat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Alexandru Petrescu. Termenul limita de semnare a acordurilor de finantare este 29 septembrie 2017.

”Saptamana aceasta, incepand de luni si pana joi, se desfasoara o sedinta de lucru pentru definitivarea Ghidului Start-up Nation cu angajatii Oficiilor din toata tara. Reamintim ca derularea programului Start-up Nation se afla in time-ing-ul calendarului Programului de guvernare, urmand a fi lansat in luna iunie, in materializarea lui fiind necesari mai multi pasi”, a afirmat Alexandru Petrescu, potrivit News.ro.

Cris-Tim scoate E-urile din produsele din carne cu o investitie de peste 7 mil. euro

Cris-Tim, unul dintre cei mai importanti producatori de carne din Romania, a investit peste sapte milioane de euro in proiectul “Eticheta curata” prin care consumatorii pot cumpara mezeluri fara gluten, fara amidon, fara MDM, fara soia, coloranti sintetici sau monoglutamat de sodiu adaugat, a precizat Radu Timis, presedintele companiei.

Vodafone si-a marit veniturile la 707,2 milioane euro

Veniturile din servicii de comunicatii ale Vodafone Romania, al doilea jucator de pe piata locala de telefonie mobila, au atins 707,2 milioane euro in ultimul an fiscal, inceput la 1 aprilie 2016 si incheiat la 31 martie 2017, in crestere cu 2,7% fata de anul fiscal precedent, a anuntat compania.

Vodafone Romania a ajuns la 9,44 milioane de clienti - numar care include clientii de servicii mobile, servicii de voce si Internet of Things - la 31 martie 2017, in crestere cu 320.918 fata de anul fiscal 2015-2016, a precizat grupul, potrivit News.ro.

77% din romani merg in vacanta la vara si cheltuiesc mai mult, pana la 1.000 euro

Cei mai multi romani planuiesc sa mearga in vacanta in aceasta vara (77%) si chiar sa cheltuiasca mai mult decat anul trecut, chiar si pana la 2.000 de euro unii dintre ei, potrivit unui studiu MKOR Consulting.

Totusi, 21% inca nu au hotarat daca vor merge in vacanta. In privinta destinatiei, jumatate dintre romani prefera sa ramana in Romania, ceilalti aleg destinatii din strainatate. Regiunea romaneasca favorita este reprezentata de litoral.

Cate IP-uri au fost afectate, in Romania, de atacul "WannaCry"

Conform unui com de presa al Agentiei Europene pentru Securitatea Retelelor si Sistemelor Informatice (ENISA), campania WannaCry a atins in jur de 190.000 de sisteme compromise localizate in peste 150 de tari, printre organizatiile afectate regasindu-se si operatori de servicii esentiale (sanatate, energie, transport, finante, telecom).

Un aspect interesant este acela ca aceasta campanie a debutat intr-o zi de vineri, chiar inainte de weekend, fapt care a ingreunat procesul de detectie si raspuns.

Pana in acest moment se stie sigur ca malware-ul se propaga prin exploatarea unei vulnerabilitati a protocolului SMB (Server Message Block) din cadrul sistemelor de operare Windows XP/7/8/8.1, Windows 10 nefiind vulnerabil. WannaCry utilizeaza un „exploit” (modul de exploatare) publicat de grupul ShadowBrokers cu cateva luni in urma, odata cu alte unelte de exploatare despre care se presupune ca ar fi fost dezvoltate de Agentia Nationala de Securitate a SUA (NSA).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri