In SUA, Bursa din New York a inregistrat opt ani de cresteri aproape neintrerupte, evolutie continuata si anul acesta, indicele S&P 500 marcand un castig de 6,3% in 2017. Trendul pozitiv a fost urmat de majoritatea pietelor importante de actiuni, astfel ca in Germania indicele DAX a castigat 9,3% de la inceputul anului, iar in Marea Britanie FTSE100 a crescut cu 6,3%. Piata de actiuni romaneasca a avut o evolutie chiar mai buna, indicele BET reusind sa urce cu 19,7%.

“Personal, nu ma aflu printre cei care ‘asteapta’ caderea dupa aceasta serie de cresteri. In prezent nu sunt asteptate stiri sau evenimente majore care motiveze o corectie abrupta in piata actiunilor. Dimpotriva, anul trecut, cand au existat evenimente precum Brexit-ul sau alegerile din SUA, pietele au trecut fara probleme peste turbulente. Exista insa si clienti care vor sa fie precauti si prefera sa astepte pana sa mai cumpere acum alte actiuni”, mentioneaza Adrian Ormenisan, directorul de tranzactionare al companiei de servicii financiare BRK Financial Group.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont