Lansat in urma cu cinci ani pe piata din Romania, lantul de restaurante cu servire rapida Subway are in plan deschiderea a 4-6 locatii noi pana la finalul lui 2017, fara a exclude locatiile non-traditionale, precum statiile Petrom, a spus pentru wall-street.ro Rumen Radev, business development agent Bucuresti-Ilfov.

In prezent, Subway are o retea de 35 de restaurante si a inregistrat de la inceputul anului o crestere de 10% a vanzarilor la nivel national. Restaurantele Subway sunt prezente in orase precum Alba Iulia, Arad, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Deva, Focsani, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Suceava si Timisoara.

„In Bucuresti nu am avut locatii noi deschise in primul trimestru al acestui an, dar avem in plan cel putin 3 inaugurari pana la finalul anului”, a punctat Rumen Radev (foto).

La randul sau, Andrei Trifan, business development agent pentru zonele din afara Bucuresti-Ilfov, a precizat ca in primele trei luni au fost inaugurate doua restaurante noi, dintre care unul in cadrul Petrom-ului din Focsani. Cealalta deschidere a avut loc in Piata Unirii din Cluj-Napoca. Pana la finalul anului, compania intentioneaza sa deschida 4-6 restaurante in orae precum Timisoara (Campus Universitar), Arad, Satu Mare, Predeal, Buzau, Bistrita.

Investitia totala depinde de locatie, dimensiune, nivelul investitiilor necesare pentru removare, taxe locale etc. Investitia medie este de 120.000 euro, care include taxa de franciza, costuri legate de chirie, echipamente, stoc initial, marketing. Pentru deschideri in 2017 evaluam locatii non-traditionale, precum statii Petrom, spatii de birouri, dar si traditionale (in zone cu trafic ridicat din Bucuresti), in mall-uri”, afirma Rumen Radev. In prezent, Subway are deschise sapte locatii in statiile Petrom.

Principalii concurenti ai Subway pe nisa restaurantelor fast-food sunt McDonald’s si KFC. In Romania, primul restaurant a fost deschis in 2012 in Piata Victoriei. In prezent, reteaua numara 360 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri