Transgaz a anuntat marti ca in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) programata pe data de 19 iunie actionarii vor decide daca vor fi distribuite, sub forma de dividend, sumele existente in contabilitate la categoria “alte rezerve” si “rezultatul reportat” la sfaristul anului 2016. Compania nu a anuntat valoarea exacta a distributiei, insa in bilantul Transgaz valoarea rezultatului reportat si a sectiunii “alte rezerve” ajung la un total de 3,35 mld. lei.

“Nu trebuie sa trecem cu vederea faptul ca aprobarea dividendelor in AGA nu depinde de existenta banilor pentru a le plati. Exista, teoretic, posibilitatea de a se aproba dividende pentru plata carora sa fie contractate credite ulterior. E o situatie care s-a intamplat la mai multe companii petroliere mari din lume, care s-au imprumutat pentru a putea acorda in continuare dividende mari chiar si dupa ce pretul petrolului a scazut considerabil. Totusi, nu ne asteptam ca Guvernul roman sa aiba o abordare similara”, mentioneaza Marius Pandele, analist in cadrul casei de brokeraj Prime Transaction.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont