Producatorul de bere Martens Galati (simbol bursier MABE), controlat de familia belgiana Martens, a raportat anul trecut afaceri in scadere si a trecut de la profit la pierderi de 2,3 milioane lei, potrivit datelor furnizate de Ministerul Finantelor.

Anul trecut afacerile Martens Galati au scazut pana la 2,62 milioane lei, de la 3,65 milioane lei in 2015. Mai mult, compania a inregistrat pierderi de 2,32 milioane lei, dupa ce in 2015 incheiase cu un profit net de 125.125 lei.

Dupa cifra de afaceri raportata in 2015, Martens Galati ocupa locul 5 in topul celor mai mari producatori de bere din Romania.

Printre brandurile de bere ale Martens se numara Premium, Negoiu, Anker si berea fara alcool Driver. Familia Martens, care controleaza propriile berarii in Belgia, detine 67% din actiunile fabricii galatene de bere. Alti actionari importanti sunt Vasile Joanta, director general al companiei, care are 9,7%, si SIF Moldova (SIF2), cu 7,7%.

Anul trecut, volumul pietei berii din Romania s-a mentinut la 15,8 hl, nivel atins si in 2015. Si consumul pe cap de locuitor s-a situat la nivelul anului precedent, de 80 l. Piata este impartita intre jucatori precum Bergenbier, Heineken, URBB si Ursus Breweries.

Sursa foto: Martens Galati, Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri