Lipsa unei infrastructuri rutiere afecteaza nu doar industria de live entertainment, ci multe alte sectoare ale economiei romanesti. “Ar trebui ca mai multe industrii si organizatiile din cadrul acestora sa se uneasca intr-o singura voce si sa ceara rezolvarea problemei autostrazilor. Economia Romaniei s-ar putea dezvolta absolut uluitor in momentul in care deplasarea si transportul s-ar face mult mai lesne”, puncteaza Laura Coroianu, fondatoarea unuia dintre cei mai mari organizatori de evenimente, Emagic.

Insa impactul asupra industriei de live entertainment se traduce prin reticenta sau chiar refuzul artistilor internationali de a concerta in Romania din cauza duratei si a conditiilor de drum. In plus, contextul sud-est european este dificil – in Turcia nu se mai organizeaza evenimente din cauza instabilitatii generate de atentatele teroriste, in Grecia din considerente economice, iar in Bulgaria sunt putine – iar aceasta tendinta se accentueaza: “Pana acum cativa ani era foarte simplu sa organizezi concerte, se legau foarte usor, era Bucuresti-Sofia-Atena-Istabul, colaboram si ofeream pachete impreuna organizatorii din aceste tari. Acum, de cele mai multe ori, este doar Bucurestiul care face oferte pe tronsonul asta si poate fi greu sa ii convingi sa vina pana aici”, explica Laura.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont