Bursa de Valori Bucuresti a inchis a cincea luna consecutiva de crestere din acest an, reusind si de aceasta data sa depaseasca pietele din regiune. De la inceputul anului, indicele BET a urcat cu 23,7% - cea mai buna evolutie dintre pietele UE.

BET a ajuns in luna mai la un nivel de 8.769 de puncte, maximul acestui an si cel mai mare nivel din ultimii 9 ani. Bursa de Bucuresti a revenit astfel la nivelul inregistrat la inceputul anului 2008, adica inainte de prabusirea pietelor financiare care a urmat in acel an.

“Nu suntem martori la un ‘bubble’, aici in Bucuresti. Pur si simplu, ne intoarcem dintr-o calatorie care ne-a condus undeva, dar nu in directia dezirabila, ci spre o liga inferioara a pietelor. Suntem deja in tranzitie, spre o liga superi oara, si asistam la un proces al aprecierii companiilor listate, provenind din acest avans si din continuarea sa asteptata. Este o noua normalitate care se formeaza, nu altceva, pentru prima data in istorie”, spune Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori Bucuresti.

Luna trecuta s-a listat pe bursa si Digi Communications, IPO datorita caruia valoarea tranzactiilor de pe BVB a ajuns la aproape 2,15 mld. lei (470 mil. euro). De asemenea, luna mai 2017 a reprezentat cea mai tranzactionata luna din ultimii sase ani, avand in vedere rulajele de pe piata reglementata, inclusiv deal-uri, de 1,16 mld. lei (255 mil. euro).

“Dupa MedLife si Digi, tot mai multe companii, de stat sau private, probabil ca le vor urma exemplu si se vor lista. Managerii au schimbat acum paradigma de la ‘daca’ se listeze compania la ‘cand’ sa aiba loc listarea pe masura ce avantajele acestui proces au devenit mai mult decat evidente,” mentioneaza Lucian Anghel, presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri