"Taxa clawback reprezinta o bariera de acces pe piata pentru medicamentele generice, avand un impact fiscal mult mai mare asupra medicamentelor generice, cu preturi mici, decat asupra medicamentelor inovative. Solutia propusa de APMGR pentru corectarea acestei situatii este introducerea de urgenta a calcularii diferentiate a taxei clawback, prin adoptarea Proiectului de lege care prevede formula de calcul diferentiat a taxei clawback pentru medicamentele generice, blocat la Camera Deputatilor, dupa ce a fost aprobat de Senat in septembrie 2014", a precizat Adrian Grecu, presedindete APMGR si director general Mylan Romania.

Introducerea unei formule diferentiate de calcul a taxei clawback pentru medicamentele generice ar reflecta conditionalitatea de pret impusa medicamentelor generice prin politica de preturi (pretul medicamentului generic nu poate depasi 65% din pretul medicamentului inovativ corespunzator) si ar reprezenta singura solutie cu efect zero asupra veniturilor la bugetului de stat provenite din taxa clawback. In plus, propunerea APMGR a fost validata si de Consiliul Concurentei ca o masura pe deplin concurentiala.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont