La finalul primului trimestru din 2017, Kruk Romania avea in administrare un numar de aproximativ 1.200.000 de creante cu o valoare nominala totala de 13,3 miliarde lei. Din numarul total de creante, 96% apartin persoanelor fizice, avand o valoare de 11.0 miliarde de lei. Restul de 4% reprezinta cazuri de creante datorate de Corporatii si IMM-uri, dar a caror valoare atinge 2,3 miliarde de lei (17% din total valoare portofoliu).

"Aceasta tendinta o constatam din discutiile cu partenerii nostri de afaceri din banci. Acum sunt interesati mai mult ca oricand sa vanda mai multe creante corporate cu garantii sau ipotecare pe segmentul de retail, care, de regula, dispun de o valoare mai ridicata si sunt mai usor de recuperat. De asemenea, valorile creantelor pe clienti corporate garantate pot ajunge la un milion sau doua de euro ca valoare individuala", spune Tomasz Ignaczak (foto).

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont