“Randamentul dividendelor din 2017 acordate de companiile romanesti putea sa fie chiar mai mare daca bursa romaneasca nu crestea puternic in acest an. Chiar si asa, randamentul dividendelor din BET ajunge la 7,6%, cel mai mare din lume, la egalitate cu Cehia si urmat de Oman, cu 7,2%, si Kuwait, cu 7%”, spune analistul Berenberg, a doua cea mai veche banca din lume.

BET este principalul indice al Bursei de Valori Bucuresti, acesta urmarind evolutia celor mai tranzactionate 10 companii din piata. Dintre acestea, transportatorul de titei Conpet Ploiesti (COTE) acorda anul acesta dividendele cu cel mai mare randament. Astfel, compania de stat va acorda doua dividende, unul din profitul pe 2016 si unul din rezervele acumulate in anii anteriori, valoarea cumulata a dividendelor brute urmand sa ajunga la 16,58 lei/actiune.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont