Fabrica de sampoane si balsamuri din Urlati, detinuta de gigantul american P&G, are 300 de angajati, iar conducerea companiei se mandreste ca anual sub 1% dintre acestia parasesc compania. Christopher Jones, directorul fabricii inca din toamna anului trecut, arata ca pe langa un salariu corect sunt importante si mediul in care oamenii lucreaza, planul de cariera pe care angajatorul li-l pune la dispozitie, alaturi si de mici recompense, care ii fac pe oameni sa se simta apreciati.

Fabrica P&G din Urlati, judetul Prahova, a fost infiintata in anul 2010, iar investitiile totale in unitate depasesc 100 milioane de euro pana in prezent.

"Avem o rata de plecare a oamenilor din companie de sub 1% (n. red - mai putin de trei persoane isi dau demisia anual), iar acest lucru se intampla pentru ca jobul este bun, oamenii sunt ascultati, iar mediul de lucru este unul placut. Daca si-ar dori sa plece, oportunitati ar fi in zona, orasul Ploiesti nu este departe, unde sunt o multime de variante", a explicat Christopher Jones.

Oamenii au responsabilitati, au sansa sa isi aduca aportul la lucrurile pe care le facem, ceea ce cred ca ii face sa se simta recompensati

- Christopher Jones, P&G -

"Oamenii loiali, greu de gasit"

Reprezentatii companiei au aratat ca salariile sunt in continuare foarte importante pentru angajati, nivelul acestora trebuind sa fie la un nivel atractiv comparativ cu piata pentru a atrage si retine oamenii in companie, insa poate la fel de importanta este sansa de a construi o cariera in cadrul organizatiei.

"Noi recrutam oamenii, in general, imediat dupa absolvire si investim in dezvoltarea lor pe termen lung, fiecare angajat avand un plan de cariera in cadrul organizatiei. De exemplu, in 99% dintre cazurile de inlocuire alegem sa promovam din interior, asa ca oamenii isi dezvolta carierele in cadrul companiei, nu este doar un job pe care il fac", a precizat Jones.

Pe langa toate acestea, importante pentru pastrarea oamenilor in companie sunt programul flexibil, dar si micile recompense pentru angajati, cum sunt cadourile de Martisor si 8 Martie, posibilitatea de a face sport la locul de munca sau petrecerile pentru angajati de Craciun.

"Aceste politici, fie ca tin de salariu, de mediul in care oamenii lucreaza, au ca rol principal de atragerea si mentinerea oamenilor, si sunt extrem de impotante pentru ca oamenii sunt greu de gasit, mai ales oamenii loiali si performanti", a precizat Jones.

Cu un business de aproape 300 mil. euro la nivelul lui 2015, Procter&Gamble detine in Romania fabrica de sampoane si balsamuri de la Urlati, unde sunt produse brandurile Head&Shoulders, Pantene, Blendex, Shamtu si Rejoice. 90% din productie este exportata in 40 de tari, cele mai mari piete de desfacere fiind Turcia si Rusia. Fabrica produce 65.000 de tone de sampon si balsam pe an, fiind si cea mai buna fabrica a P&G din punct de vedere al calitatii din Europa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri