"Poate ca principala dilema a cumparatorlui de locuinte este daca a vazut toate apartamentele potrivite din piata si l-a ales pe cel mai bun pentru el, atat din punct de vedere a pretului acelui apartament, cat si din punct de vedere al calitatii lui. De aici se ridica alte intrebari: oare isi va pastra valoarea in timp? Va creste? Cert este ca o tranzactie imobiliara are un aspect emotional pronuntat. Acest lucru explica de ce 74% din vizitatorii unui site de talia Imobiliare.ro se se intorc frecvent. De altfel, perioada medie pe care un apartament o petrece in piata este de 65 de zile, iar o casa de aproape dublu", spune Daniel Crainic (foto), head of marketing communications Imobiliare.ro.

Potrivit statisticilor centralizate de portalul imobiliar, nevoia de imobiliare este in crestere de aproximativ un an si jumatate. "Luna mai, cea mai recent incheiata, pentru Imobiliare.ro a insemnat un nou record absolut de leaduri - contacte generate, vorbim de o crestere de 85% fata de aceeasi luna a anului trecut. De asemenea, traficul inregistrat pe portal este cu 40% mai mare decat anul trecut. Nu in ultimul rand, din datele noastre reiese ca o pondere de 32% din romani din mediul urban cu varsta cuprinsa intre 25-55 de ani vor sa faca o tranzactie imobiliara, iar mai mult de jumatate din acestia sunt interesati de o achizitie", arata Daniel Crainic, pentru wall-street.ro.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont