Cursul de schimb si deficitul de cont curent sunt indicatorii macroeconomici care au avut o evolutie defavorabila in ultima luna. Raportul leu/euro a urcat la cel mai inalt nivel atins din august 2012 pana in prezent, in aceasta perioada, pe fondul tensiunilor induse din sfera politicului. Urmariti in infograficul de mai jos cum au evoluat principalii indicatori publicati in ultima luna, cu impact asupra economiei si mediului de afaceri.

Ceilalti indicatori urmariti au evoluat pozitiv, in ultimele 30 de zile. Inflatia si somajul sunt in stagnare, iar indicele ROBOR la 3 luni, utilizat in actualizarea dobanzilor pentru imprumuturile in lei, a inregistrat o usoara scadere.

Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul a continuat sa creasca, insa intr-un ritm mai lent decat in luna anterioara, cand a crescut cu 9,2% an pe an.

Investitiile straine directe au crescut intr-un ritm anual de 23%, ajungand la 1,3 miliarde de euro in primele patru luni ale anului, iar salariile au urcat cu 13,4% in aprilie 2017 fata de aceeasi luna din 2016.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri